Само в 7DniFutbol.bg

Груев успя! Българският треньор спаси Зебрите!

7 Dni Futbol29.04.2018660
1

Българският треньор Илия Груев е на крачка от голямата цел с отбора си Дуисбург и тимът на практика запази мястото си във Втора Бундеслига на Германия. Зебрите разпиляха у дома с 4:1 гласящият финален щурм за третото място Ян Регенсбург и два кръга преди края на сезона имат 44 точки, като са на шест пред заемащия пращащото на бараж за оцеляване 16-о място Гройтер Фюрт и на 7 пред първия изпадащ Дармщадт.

В следващия кръг на 6 май Дуисбург гостува на Гройтер Фюрт и тогава и официално може да подпечата мястото си във втория ешелон на немския футбол. На теорият тимът на Груев все още може да падне до позицията за бараж, ако загуби с разгромни резултати гостуването си на Гройтер Фюрт и домакинството на Санкт Паули в последния кръг. Плейаутът обаче би станал реалност, само ако и Гройтер Фюрт спечели не само срещу Зебрите, но и финалния си двубой срещу Хайденхайм.

Иначе днешният мач на Дуисбург се разви изключително драматично през втората част. До 52-та минута резултатъ бе 0:0, но тогава Герит Наубер изведе Зебрите напред. Само 6 минути по-късно Ян Гьорг изравни за Ян Регенсбург, но 120 секунди тимът на Груев отново водеше след попадение на Станислав Илютченко. С голове на Мориц Стопелкамп в 75-та и Ахмет Енгин в 87-та минути Дуисбург категорично спечели трите точки и почти отказа Ян Регенсбург от борбата за третото място, което осигурява бараж за Бундеслигата срещу 16-ия в елита. Активът от 44 точки пък отрежда на Зебрите седмото място във временното класиране.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ