Само в 7DniFutbol.bg

Държавата ще гони изродите от стадионите по примера на Англия, Испания и Италия! Ето как точно ще стане!

7 Dni Futbol20.04.2018570
Кръгла маса за футболното хулиганство (35)

В най-скоро време трябва да бъде гласуван нов закон срещу футболното хулиганство. Това стана ясно след днешната среща между представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на спорта и Българския футболен съюз. Депутатът Славчо Атанасов обяви, че са написани 22 страници с промени, които да залегнат в новия закон, тъй като старият е остарял.

“В новия закон ще има много неща, които сме заимствали от Италия, Испания и Англия. Знаете в тези държави какво е на стадиони, в Англия например хората са като на театър. Старият закон е остарял, дори морално. Имам 22 страници с промени”, каза бившият кмет на Пловдив.

“В момента само българският съд може да забрани на дадено лице да посещава футболни срещи. Това е бавна процедура, случаите са единични, в Румъния знаем, че са над 700. Трябва да се произнасят и МВР, и БФС, и футболните клубове. Един по един тези хора трябва да спрат да ходят по стадионите, да прочистим стадионите. Иначе минават година-две по съдилищата и процедурата се бави”, добави спортният министър Красен Кралев.

Сред първите влизат няколко действия и постановления, които ще влязат в сила незабавно:

– Допълнителни камери на стадионите
– Още по-засилено полицейско присъствие на мачовете
– Засилено претърсване на посетителите с цел намаляване на вкарването на забранени неща

По отношение на дългосрочните се предвиждат промени в наказателния кодекс и въвеждане на нов закон за футболното хулиганство:

– Засилване на личната и индивидуална отговорност
– Чисто нов закон за футболното хулиганство
– Нова наредба за сигурността на спортните обекти и съоръжения
– Въвеждане на проверка на самоличността на всеки един, който си е закупил билет
– Промяна на наредбите за санкции на БФС


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ