Само в 7DniFutbol.bg

Вальо Михов призова: Време е да си поправим грешката и клубовете вече да не са акционерни дружества

7 Dni Futbol20.04.20184010
пламен марков вальо михов

Бившият шеф на БФС и член на Изпълкома Валентин Михов сподели пред NOVA своето мнение за инцидента с полицайката на мача ЦСКА – Левски и коментира нужните мерки за опазване на сигурността по българските стадиони.

Спортният функционер обясни, че още преди 20 години е предложил система като на стадионите във Великобритания. Той уточни още, че изграждането на стадиони и системи за сигурност на тях е задължение на държавата.

“От 20 години съм предложил това, което правят във Великобритания, от небивали условия там, с големи шипове, стигнахме до днешни дни, в които си като на театрална постановка. ID (лична карта б.р.), персонално място, минавате през една въртележка и ако този човек е наказан за 1-2 години, светва една лампичка и не влиза.

Предложих го още като бях шеф на ПФЛ. Във Великобритания сега хората ходят на театрална постановка. Всеки носи отговорност. Това го има навсякъде, в Италия е по същия начин. Аз съм на доста години, видял съм всичко”, каза Михов.

„Искаме да го предложим и в България. Не е късно. Във всяка агитка има и добри, и лоши момчета. Трябва да има превантивност, а не след събитието да мислим. Сред феновете има прекрасни хора, не са всичките хулигани. За полицайката съжалявам. Бих си оставил телефона в студиото, за да й помогна с каквото мога. Дано тази жена се оправи”, допълни той.

„Как влизат на аерогарата почти без документи, как в затвора се вкарва оръжие, как се вкарват бомби в стадиона”, риторично попита екс шефът на БФС.

„От 28 години демокрация, можеше да се направи стратегия и сега да имаме 16 кокетни стадиона. Можеше да се направят условия. Тук е връзката с държавата. Нито “Стамфорд Бридж”, нито “Камп Ноу” са построени от собствениците на отборите. №1 грешка беше, че накарахме клубовете да са акционерни дружества.

Стадионите са задължение на държавата. Акционерите са длъжни да си плащат за клубовете, не са длъжни клубовете да строят стадионите. Махаме го този закон и ставаме като в Европа”, завърши Михов.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ