Само в 7DniFutbol.bg

Това в Левски никога не се беше случвало на чужденец! Няма друг, на когото уволнението да се е разминавало след такъв антирекорд!

7 Dni Futbol11.04.20186290
Левски Берое (3)

Делио Роси продължава да бъде много далеч от целите, за които дойде в Левски. Нито някакъв трофей се вижда в обозримото бъдеще, нито играта има дори минимални наченки за подобрение.

И ако позитивните неща и рекордите са непосилни за Делио Роси, то по пътя към антирекордите той се справя далеч по-добре. След като загуби за трети път поред в първенството, италианецът стана първият чужденец, под чието ръководство Левски записва 5 загуби в рамките на едно първенство. Преди да се издъни от ЦСКА, Берое и Ботев – Роси загуби през есента от Лудогорец в Разград и пак от Ботев (Пд).

До момента няма нито един чужденец, водил „сините” в елита, който да е допускал повече поражения от Роси. Досега търпението към специалистите, идвали на „Герена” от чужбина, се е изчерпвало максимум при четвъртата загуба. До толкова са стигали само Рудолф Витлачил през сезон 1965/66 и Ратко Достанич през есента на 2009-та. Чешкият специалист обаче си тръгва, след като с четирите загуби за 30 кръга стига до второто място – позиция, за която Делио Роси и неговият отбор в момента не могат и да мечтаят. Ратко Достанич пък бе търпян до октомври 2009-а, като за осем кръга загуби четири пъти. Но дори и при него Левски играеше далеч по-силно отсега и някои от пораженията и равенствата, дойдоха след голям малшанс.

Парадоксалното е, че доста от треньорите са си тръгвали или са били уволнявани без загуба. Унгарецът Шомлай е отпратен през 1949 година след дубъл и без загуба за първенството и за Купата.

Рюдигер Абрамчик пък бе уволнен през пролетта на 2002-а само с победи и две равенства. Ремитата бяха в тежки гостувания – срещу ЦСКА на „Армията” (2:2) и Марек в Дупница (1:1).

Без поражение си тръгна и Люпко Петрович през есента на 2001-ва след четвъртия кръг, и през есента на 2016-а след десетия.

През 2000-та пък Владимир Федотов едва бе дочакан да направи един „хикс” срещу Черноморец в Бургас, за да му бъде бит шута.

На фона на всички тези случаи комфортът, на който се радва Делио Роси, наистина е огромен.

Нито един от изброените, а и от всички останали, които са водили отбора едва ли щеше да бъде търпян при толкова негативни резултати.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ