Само в 7DniFutbol.bg

Легенда на Ботев подкрепи феновете в битката за “Колежа”: Срамота най-старият клуб в България да няма стадион

7 Dni Futbol06.04.2018630
ботев белия купата чико дерменджиев

Живата легенда на Ботев (Пловдив) Динко Дерменджиев – Чико присъства на днешния протест в защита на „Колежа“, използвайки възможността да прикани всички бултраси да възстановят строежа на стадион „Христо Ботев“.

„Никога не съм участвал в протест и днес бях поканен. Този път реших да дойда, защото става въпрос за едно събитие, което ще остане в моя живот като голям спомен. Целият ми футболен живот и треньорска кариера минаха на този стадион. Не може да не се вълнувам и да не взема участие да подканя ръководители, съвет и президент. Дори се обърнах към моя приятел Бойко Борисов, който дойде на 65-годишнината ми. Помолих го да се помогне и бързо да се направи този стадион. Вече минаха 4-5 години и с вълнение очаквам да се разреши този въпрос.

Все още не са уредени документите с концесията. Имаме някакви задължения с Цветан Василев. Не съм наясно по тези юридически въпроси. Срамота е Пловдив и най-старият клуб в България да нямат стадион. Добре, че я има хубавата ни база, която е в „Коматево“, иначе щяхме да ликвидираме Ботев. Цялата школа на клуба работи в „Коматево“, коментира Дерменджиев пред “Спортал” казуса с „Колежа“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ