Само в 7DniFutbol.bg

Феновете на ЦСКА не издържаха! Армейците изригнаха срещу “незаконната клетка” в Разград, искат БФС и Министерството да се намесят незабавно

7 Dni Futbol05.04.20186040
Цска Ботев Пловдив (22)

Фенове на ЦСКА изпратиха сигнал до БФС, Министерство на младежата и спорта (ММС) и Дирекция за Национален Строителен Контрол (ДНСК) преди дербито с Лудогорец в петък от 17 часа в Разград.

Причината е, че в част от сектор “А” на стадион “Лудогорец Арена”, където трябва да бъдат настанени привържениците на “армейците”, се слагат метални ограждения и плексиглас, които наподобяват така прословутата “клетка”, с която се прочу стадиона в Разград.

Феновете се интересуват дали тази реконструкция е разрешена от ДНСК. Ако е така дали са спазени изискванията за необходима безпрепятствена видимост към терена.

Ето целият текст на сигнала, който бе изпратен до медиите:

До
Дирекция за Национален Строителен Контрол
Български Футболен Съюз
Министерство на младежта и спорта

С И Г Н А Л
1.Васил Владимиров Васев
2.Асен Райчев Младжев
3.Тодор Димитров Тодоров
4.Станимир Любомиров Цачев
5. Георги Тодоров Алексиев
6. Радой Доков Краев
7. Диян Иванов Вичев
8. Милен Иванов Иванов

С адрес гр.София-1404,бул.България 111, комплекс „Ембаси Суитс” ,сграда F2, ,ет.1,ап.1

ОТНОСНО:

Строителство/преустройство на сектор А на стадион „Лудогорец Арена” находящ се в гр.Разград, клубен стадион на ПФК „Лудогорец 1945”ЕАД с административен адрес гр.Разград -7200,бул. „Васил Левски“ 43, собственост на община Разград

В качеството си на потребители на определена услуга, а именно като лица посещаващи футболни срещи в цяла България и извън пределите на нашата страна, и конкретно стадион „Лудогорец Арена”, сектор А-гостуващи фенове, сезираме Вас като компетентни органи да извършите проверка относно законността на извършващото се строителство/преустройство на сектор А-гостуващи отбори на стадион „Лудогорец Арена”.

Трибуните са съоръжение, частично или по цялото протежение на тъч линията, конфигурирано на сектори с редове с индивидуални седящи места за осигуряване на пряко наблюдение от публиката към игралното поле.

Трибуните трябва да са достъпни и да осигуряват безпрепятствено наблюдение на целия терен. Молим Ви да извършите проверка,относно дали има одобрен инвестиционен проект и/или разрешение за строеж, дали няма отклонение от съгласуваните и одобрените инвестиционни проекти / ако са налични/.
затвори
Загражденията в Сектор “А”

Спазват ли се правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи и това дали се отразява на конструктивната сигурност и безопасното ползване на строежа и т.н. Строителството започна в края на месец март 2018г.

Уважаеми г-н Началник на ДНСК, Молим да бъде извършена проверка на горепосочения строеж, като за резултатите от проверката и предприетите от Вас действия своевременно ни уведомите на адрес: гр.София-1404,бул.България 111, комплекс „Ембаси Суитс” ,сграда F2, ет.1,ап.1

Молим да се имат предвид и следните обстоятелства: На 06.04.2018г. от 17.00 часа ще се проведе футболна среща между ПФК Лудогорец и ЦСКА, на която се очаква да присъстват над 700 души –фенове на гостуващият отбор.Същите ще бъдат настанени в сектор А-за гости на стадион „Лудогорец Арена”.

На футболните срещи с участието на ЦСКА винаги има деца. Молим да се вземе под внимание това обстоятелство.Това не са животни , а правоспособни/дееспособни български граждани, данъкоплатци. Недопустимо е за задоволяване на някакво комплексирано его да се поставят в унизителни условия български граждани в 21-ви век.

Нито един БЪЛГАРСКИ СТАДИОН няма подобен сектор за гостуващи фенове-справка Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Велико Търново и т.н.

С оглед на горното се обърщаме и към президента на Българският Футболен Съюз и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев , защо допускате подобно отношение към българските запалянковци?Защо мълчите и не взимате никакво отношение? Как се лицензират стадиони, с подобни сектори като тези в „Лудогорец Арена”?

Защо на футболните срещи с участието на ПФК Лудогорец в ЕКТ бяха затворени същите и гостуващите агитки бяха настанени на други места?Справка -Милан!

Ако Вие не предприемете нужните мерки това да бъде преустановено ще бъдете ГЛАВНИЯТ виновник за евентуално ескалиране на обстановката във футболният живот на България. Вие позволявате на някои набедени „бизнесмени” тръгнали от сергиите на Илиянци да се подиграват с футболният запалянко.

Футболът е игра за феновете. Някои отбори си имат фенове, докато други зрители работещи в заводите на един субект. Като родители на прекрасни деца, посещаващи футболни срещи на ЦСКА из цяла България Ви молим да предприемете необходимите мерки и спрете това безумие. Ние не сме престъпници, а хора предаващи на своите деца само и единствено любов и обич към футболната игра и един отбор-ЦСКА. Няма злоба, няма комплекси, няма схеми, няма престъпления тук….

Гр.София Оставяме с уважение

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ