Само в 7DniFutbol.bg

Стара Загора тръпне в очакване на градското дерби! Берое и Верея приличат на два скачени съда

7 Dni Futbol05.04.20181940
beroe-vereya_13082016_vasilev-1200x675

Берое ще излязат един срещу друг в градско дерби №5 на ниво Първа лига. Зелено-белите биха два пъти с по 1:0, с толкова веднъж спечелиха и лъвовете, а един мач завърши без победител – 0:0.

Поглеждайки съставите на съперниците, ще видим, че те са едва ли не като скачени съдове. Почти няма футболист, който да не е бил и в двата тима. По отношение селекцията на Верея там по-лесно ще намерим играч, който е минал през Берое, отколкото обратно. В момента цели 13 играчи на лъвовете са играли и за градския съперник. Последният такъв бе Венцислав Христов. Интересното е, че дори босът на Верея Галин Михайлов има 3 мача в елита за Берое, когато начело на тима бе Илиан Илиев.

От всички тях цели седем са юноши на зелено-белите – вратарите Цинцарски и Пламен Колев, защитниците Иво Иванов и Здравко Илиев, халфовете Пламен Тенев и Милен Танев и нападателят Денислав Станчев. Някои от останалите като Антон Огнянов и Венци Христов имат дори по два периода на стадиона под Аязмото.

Обявеният за старши треньор на Верея преди дни Елиаш да Силва започна с футбола у нас в Берое. Помощникът му Данаил Желязков също е част от зелено-белите през 90-те години на миналия век, като негов откривател за мъжете е Петко Петков. До лятото целият треньорски щаб на Берое – Томаш, Мирчев и Кючуков, бе начело на Верея и го класира на бараж за Лига Европа, загубен от Левски на “Герена”. Иначе в състава на зелено-белите има само трима, които са били част от лъвовете – Педро Еуженио, Иван Бандаловски и Аргилашки, които също бяха в тима до лятото. Така че в петък двата тима едва ли ще има с кой знае какво да се изненадат.

МИНАЛИ ПРЕЗ ВЕРЕЯ В БЕРОЕ
Александър Томаш (старши треньор)
Константин Мирчев (помощник-треньор)
Тодор Кючуков (треньор на вратарите)
Педро Еуженио (нападател)
Георги Аргилашки (вратар)
Иван Бандаловски (защитник)

МИНАЛИ ПРЕЗ БЕРОЕ ВЪВ ВЕРЕЯ
Богомил Цинцарски (вратар)
Пламен Колев (вратар)
Илия Мунин (защитник)
Иво Иванов (защитник)
Здравко Илиев (защитник)
Антон Огнянов (халф)
Пламен Тенев (халф)
Симеон Мечев (халф)
Милен Танев (халф)
Савио Нсереко (халф)
Георги Андонов (нападател)
Венцислав Христов (нападател)
Денислав Станчев (нападател)
Елиаш да Силва (играещ старши треньор)
Данaил Желязков (помощник-треньор)
Галин Михайлов (благодетел на клуба)

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ