Само в 7DniFutbol.bg

Шок под Околчица! Ботев (Враца) би отбой за промоция в елита, отборът търси спешно варианти за оцеляване

7 Dni Futbol12.03.20186900
Локомотив София - Ботев Враца, Кристиян Григоров, Деян Иванов

Ботев Враца проведе Общо събрание на клуба вчера сутринта. На него присъстваха шепа представители на сдружението с нестопанска цел, което е собственик – едва 7 от 38 членове. По-притеснителни обаче са сигналите, които бяха подадени от ръководството на Ботев. Изпълнителният директор Денислав Георгиев алармира, че дълговете са много тежки и въпреки усилията на общината и спонсорите на практика не намаляват. Беше обявено, че в момента врачани дължат 613 000 лева на НАП.

В същото време според шефовете клубът няма спортно-техническия потенциал да се задържи дълго в Първа лига. В тази сложна обстановка се търсят варианти за развитие.

“В елита трябва да имаме частен инвеститор. При сегашната структура и начин на работа няма да оцелеем. Наша е грешката, че може би не сме си поставили правилно приоритетите. Вариант е да продължим, както досега, тоест да харчим 30% от бюджета си за дълговете към НАП, да играем два-три сезона във Втора лига с ясното съзнание да не изпаднем и да вкарваме по няколко юноши в мъжкия отбор”, коментира директорът Георгиев.

Друг сценарий, който той начерта, е да се гради изцяло нов състав, в който да се залага само на подрастващи. При това положение обаче оцеляването във Втора лига става много трудно. “Това е най-болезненият, но логичен финал”, каза изпълнителният директор.

Благодарение на договорите с АЕЦ “Козлодуй”, Winbet, с 5-6 по-малки местни фирми и със субсидията от общината (200 000 лв.), чийто размер за последните три години не е променен, са стопени част от заварените задължения. Само към НАП те са били 685 039 лв. към началото на 2016-а. През същата година са платени 270 000 лв., но в края на периода са оставали 609 000 лв. През 2017 г. са внесени 179 000 лв., а до момента през 2018 г. – 48 000 лв. Въпреки тези усилия дължимата сума е 613 000 лв. “Намалява главницата, но се увеличават лихвите. Общо взето, държим едно ниво”, обясни Денислав Георгиев.

По данни от отчета 150 000 лв. са изхарчени за покриване на други дългове, извън тези към НАП, включително 50 000 лв. по изпълнителни листа на футболисти.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ