Само в 7DniFutbol.bg

Бивш шеф в Левски отсече: По-тромави сме в предни позиции, докато в ЦСКА са по-остри! Но за сметка на това…

7 Dni Futbol12.03.20185100
Верея - Левски, Асен Букарев

Бившият мениджър на Левски Асен Букарев даде интервю пред topsport.bg. В него той говори за предстоящия сблъсък между сините и ЦСКА. Двубоят е в неделя, 18 март, от 13:00 часа на националния стадион.

Г-н Букарев, и двата отбора влизат разколебани в мача, но разликата е, че отборът от “Армията” все пак победи Пирин с 2:1, докато Левски се изложи срещу Етър (1:1)…
– Така е, но по-разколебан ми изглежда ЦСКА. Спрямо заявките, очакванията и силната есен, която отборът направи, личи видимо отстъпление. С изключение на първия мач срещу Верея, който спечелиха убедително, играта им след товае доста колеблива. Може би несигурността в действията им идва от факта, че бяха напуснати от силен и важен футболист като Антон Недялков, а заместникът му до момента не показва неговото ниво, дори е далеч от него.

От думите ви да разбираме ли, че притеснението е по-голямо в лагера на съперника, отколкото в този на Левски?
– По мое мнение – да. Те са отборът, към който има големи очаквания, защото математически са близо до Лудогорец – в борбата за титлата са и нямат право на грешка, ако искат да запазят интригата. При Левски нещата стоят по друг начин, на трето място са, победата може да скъси разликата, но тя ще си остане немалка спрямо първия и втория. Така че Левски следва да е по-освободен психически и играчите да са по-спокойни на терена. Определено напрежението е в ЦСКА.

Но пък Левски все още е неубедителен откъм игра и резултати. В тази връзка равенството с Етър може ли да повлияе негативно върху следващия мач?
– Не е хубаво, че Левски още не показва лицето, което всички искаме да виждаме, но има и хубави знаци в играта. Видно е, че отборът, както и ЦСКА не са във формата, която искат да гледат привържениците им, но е възможно това да е
част от плана за подготовката. Кой знае… Със сигурност Левски трябва да бъде по-решителен, по-доминиращ срещу всеки съперник, особено срещу такива като Етър. Лично аз се надявам равенството да не окаже влияние и да разколебае играчите на Левски и съм сигурен, че няма да е така, защото говорим за съвсем различен като нагласа сблъсък.

Кой е отборът с по-добри футболисти?
– След селекцията, която бе направена по време на зимната пауза, съм на мнение, че в Левски е събрано повече качество. Пристигнаха добри футболисти в добавка към тези, които бяха взети миналото лято. Като единици Левски разполага с по-добрите футболисти, докато ЦСКА е по-обиграният отбор. Но както вече казах, липсата на Недялков се отразява и е видимо, че играта им не е същата, каквато беше през есента.

В кои компоненти двата отбора се превъзхождат един друг?
– Левски се отличава с по-добра тактическа дисциплина в защитен план. Отборът е добре организиран и не допуска много грешки в отбрана, съответно и положенията пред неговата врата са сведени до минимум. В предни позиции обаче сме по-тромави, няма го елемента на изненадата, което може да се окаже проблем. При съперника е обратното – пресират високо, бързи и много остри са в нападение, но в защита нещата не изглеждат толкова добре. И в двата отбора има футбо-
листи, които са способни да решат мача. Фернандо Каранга и Кирил Десподов са интересни играчи. Бразилецът, ако
не бъде наказан за мача заради провиненията си с Пирин, е опасен в наказателното поле. Повратлив е, както и Десподов на фланга, но пък в Левски умеят да затварят пространствата и да се нареждат добре при центрирания. Левски също разполага с интересни и класни футболисти като Паулиньо и Обертан, които не действат шаблонно и винаги могат да измислят нещо интересно, ако, разбира се, имат достатъчно подкрепа в предни позиции.

Може ли да очакваме ново голово шоу, каквото видяхме през есента?
– Не мисля. Очаквам по-предпазлива игра и от двата отбора, по-скоро ще е мач на дебнене, в който основната мисъл ще бъде грешките да бъдат сведени до минимум. Иска ми се да кажа, че Левски ще спечели, но по-скоро виждам още едно равенство. Едно е сигурно, в края на мача публиката няма да я интересува играта, а дали любимият им отбор е победил. В тези мачове това е най- важното, а не дали си нападал, или си се защитавал.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ