Само в 7DniFutbol.bg

Изчислиха защо ЦСКА и Лудогорец мачкат съперниците в Първа лига! Защитата на “червените” по-стабилна от бетона на Роси!

7 Dni Futbol22.02.201814050
каранга броун

Европейската футболна обсерватория CIES публикува поредното си интересно изследване. То включва процента на владение на топката от началото на сезона, допуснатите изстрели от наказателното поле и точността на ударите към противниковата врата, като се позовава на статистиките от световния лидер InStat. В топ 50 на отборите от 35-те изследвани първенства попадат трите водещи тима у нас – Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Разградчани изненадващо са с най-добрия защитен показател на континента, като допускат по едва 2,95 удара на мач от наказателното си поле. Те са и 17-ият най-добър отбор в Европа по отношение на владението на топката, като държат кълбото в 61,2% от времето. Тимът на Димитър Димитров е 12-и по отправени точни изстрели на двубой – средно по 6,67.

Бетонът на Делио Роси отстъпва на отбраните не само на Лудогорец, но и на ЦСКА, въпреки че “сините” са отборът, който е допуснал най-малко голове в Първа лига. Левски позволява към вратата на Божидар Митрев да се отправят по 3,52 удара на двубой, колкото и италианският Наполи. Двата отбора делят престижното 10-о място на континента по този показател. ЦСКА е още по-напред – на 6-а позиция, с допуснати едва 3,33 изстрела към вратата си. “Червените” са 22-ият най-силен отбор по владеене на топката с 60,5% и делят 34-о място по точни удари със Славия (Прага), Мидтиланд и БАТЕ (Борисов) – по точно 6.

ПЪЛНАТА СТАТИСТИКА ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА CIES МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ