Само в 7DniFutbol.bg

Разградският рев – по-смешен от всякога! Ето защо Кабаков посече ЦСКА в 10 ситуации и не им даде още две дузпи

7 Dni Futbol18.12.2017220
кабаков

В събота ЦСКА публикува на клубния си сайт видео с 14 ситуации от 1/4-финала за купата с Лудогорец (2:1), при които от „Армията” смятат, че са ощетени. „Тема Спорт” направи подробен анализ на моментите, за които претендират червените.

Изводът е, че ЦСКА има основателни претенции да смята, че е ощетен в поне 10 от 14-те ситуации! Те включват един спестен директен червен картон, 4 жълти картона и 2 дузпи! Като това са драстичните случаи, а има и други не толкова скандални. Грешките на съдийската бригада, водена от Георги Кабаков, далеч не са една или две, а представляват цяла верига от неточности. Трябва да се отчете обаче, че това бе най-трудният за ръководене мач от началото на футболния сезон в България. По време на срещата на „Армията” в четвъртък се получиха изключително много стълкновения и едва ли има рефер, който би отсъдил всяко едно от тях правилно. За разлика от вечното дерби Левски – ЦСКА (2:2), което също бе ръководено от Георги Кабаков, сега мачът предостави в пъти повече спорни и сложни моменти за решаване. В синьо-червения сблъсък през октомври тези ситуации почти липсваха и мачът бе много по-лек за свирене.

След двубоя за купата голям вой срещу реферите надигнаха от Лудогорец. В репортажа за двубоя в официалния си сайт разградчани дори посочиха, че „Кабаков помогна с някои решения на ЦСКА”. Публикуваното от армейците видео обаче показва и другата гледна точка на нещата. Включени са много моменти, които вероятно са били пропуснати от огромна част от зрителите по време на двубоя. В тях личат близо една дузина ситуации, които ощетяват ЦСКА.

Видеото, подготвено от червените и публикувано на клубния им сайт, завършва иронично с думи на треньора на разградчани Димитър Димитров след двубоя: „Меко е да кажа, че съм отвратен от съдийството в този мач. Нека да е на съвестта на рефера”…

„Тема Спорт” направи анализ на всяка една от 14-те ситуации, за които ЦСКА претендира, че са отсъдени неправилно.

1-ва ситуация
Какво се случва: Вандерсон прави бодичек на Недялков и го поваля на земята, след като бранителят на ЦСКА е подал топката. Играта продължава, като нито е отсъден фаул, нито е даден авантаж. Ясно се вижда как бразилецът дори отскача, за да блъсне с тяло Недялков. Напълно умишлено действие на Вандерсон.
Какво трябва да се отсъди: Задължителен жълт картон на Вандерсон заради грубостта на влизането му, граничещо с бруталност. Някои съдии дори могат да покажат директен червен картон.

2-ра ситуация
Какво се случва: Вандерсон изблъсква едно от децата, които подават топките.
Какво трябва да се отсъди: Жълт картон, какъвто е даден, но на практика трябва да е втори такъв и Вандерсон да бъде изгонен след бодичека срещу Недялков малко по-рано. Така още в началото на мача Лудогорец трябваше да остане с човек по-малко на терена.

3-та ситуация
Какво се случва: Горалски блъска в гръб Тиаго на 23-24 метра фронтално от вратата на Лудогорец, като го вади от равновесие и го праща на земята. Полякът овладява топката и организира контраатака. В ситуацията не е отсъден фаул, който е на изключително удобно място за голов удар.
Какво трябва да се отсъди: Нарушение на Горалски, а има аргументи и за жълт картон.

4-та ситуация
Какво се случва: Каранга получава пас в наказателното поле, като е притиснат от вратаря Браун и бранителя Пластун. Падайки, бразилецът пуска пас към Дюлгеров. Бранителят удря греда, но преди това му е вдигната засада. Не е ясно за какво претендира ЦСКА в тази ситуация, вероятно за дузпа.
Какво трябва да се отсъди: Нарушение срещу бразилеца няма, а засадата е правилно вдигната. Претенциите на ЦСКА са напълно неоснователни.

5-а ситуация
Какво се случва: Меркадо се бори със Сисиньо, след което центрира и топката среща ръката на Пластун в наказателното поле, след като лети 4-5 метра. Отсъден е фаул в атака на Меркадо.
Какво трябва да се отсъди: Дузпа за игра с ръка на Пластун. Между Меркадо и Сисиньо има борба за топката, но не и достатъчни аргументи, че еквадорецът извършва фаул в атака.

6-а ситуация
Какво се случва: Барт и Мисиджан се борят за топката, като крилото на Лудогорец първо задържа бранителя на ЦСКА. След това Барт поваля Мисиджан. Кабаков отсъжда фаул на Барт, а французинът получава жълт картон.
Какво трябва да се отсъди: Съдията допуска няколко грешки в тази ситуация, която се превърна и в най-дискусионната в целия мач. Опциите му са или да даде червен картон, което е и най-правилното, или да отсъди нарушение за ЦСКА за фаул в атака на Мисиджан. Кабаков обаче не прави нито едно от двете.

7-а ситуация
Какво се случва: След като е показан жълт картон на Барт, Мисиджан демонстративно изритва топката при спряна игра. Реферът Кабаков игнорира действието на холандеца.
Какво трябва да се отсъди: Задължителен жълт картон на Мисиджан.

8-а ситуация
Какво се случва: Пластун подава топката, а Каранга прави опит да я отнеме с по-остро влизане. Бразилецът обаче не докосва украинеца, който се строполява на земята. Отсъден е фаул на Каранга и той получава жълт картон.
Какво трябва да се отсъди: Фаул за Лудогорец, но не и жълт картон за Каранга.

9-а ситуация
Какво се случва: Дюлгеров изчиства топката с шпагат, а Лукоки играе последен с нея. Отсъден е корнер за Лудогорец.
Какво трябва да се отсъди: Аут в полза на ЦСКА. Но вместо това се създава предпоставка Лудогорец да вкара гол след статично положение.

10-а ситуация
Какво се случва: Марселиньо прави остър и опасен шпагат в краката на Недялков, чрез който го спъва. Отсъден е само фаул, без картон.
Какво трябва да се отсъди: Задължителен жълт картон на Марселиньо.

11-а ситуация
Какво се случва: От малка дистанция Каранга праща топката в ръката на Пластун в наказателното поле. Играта продължава.
Какво трябва да се отсъди: Реферът правилно не отсъжда дузпа, тъй като разстоянието е твърде малко, за да може Пластун да реагира, едва около половин метър.

12-а ситуация
Какво се случва: Единоборство в наказателното поле, при което ясно се вижда как Пластун задържа с лявата си ръка през кръста Каранга и нарушава баланса му. Играта е оставена да продължи.
Какво трябва да се отсъди: Има всички аргументи да се отсъди дузпа за задържането на Каранга от Игор Пластун.

13-а ситуация
Какво се случва: Десподов пробива през средата на терена, но Дяков го препъва, отнема топката и поставя началото на контраатака. Не е отсъдено нарушение, а играта продължава.
Какво трябва да се отсъди: Фаул и задължителен жълт картон за Дяков, който спира обещаваща атака.

14-а ситуация
Какво се случва: Мисиджан влиза брутално в опорния крак на Кулма. На Мисиджан е показан жълт картон.
Какво трябва да се отсъди: Задължителен директен червен картон.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ