Само в 7DniFutbol.bg

Шеф в БФС скандализира “червена” България и “изми” централата: Дори с емблемата, УЕФА може да обяви ЦСКА за нов клуб!

7 Dni Futbol24.11.2017110
боби михайлов чеферин

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев направи интересен коментар относно емблемата на ЦСКА и приемствеността на 31-кратния шампион. Той заяви, че дори след спечелването на търга и плащането на 8-те милиона за петолъчката,  “червените” може да не бъдат признати от УЕФА за наследник на фалиралия “армейски” клуб. Колев направи това с изричното уточнение, че може да се случи дори и след като БФС обяви, че ЦСКА на Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиян Инджоев е легитимният наследник на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

“Абсолютно съм съгласен, че титлите на ЦСКА не могат да потънат така. Най-добре традицията и историята да се продължи. Успешното приключване на търга за емблемата е предпоставка за приемственост. БФС трябва да го реши, УЕФА може да се произнесе как да приеме новия клуб, когато влезе в евротурнирите и съответно каква история да му добави – дали изобщо да има историята, или да се смята за нов клуб. Това е решение на УЕФА.  Плащането на емблемата със сигурност е предпоставка за приемственост, това е нещо много важно”, коментира Колев пред “Спортал” и потвърди информациите от преди няколко месеца, че е имало среща между представители на ЦСКА и европейската футболна централа.

“Има писмо от УЕФА, което казва, че те нямат право да участват в евротурнирите, което важи и за следващата година. Оттам нататък има дело в КАС, заведено от клуба и съответно изходите от това дело е много трудно да се прогнозират. Засега няма решение, но е възможно то да промени и становището на контролния панел на УЕФА”, сподели още зам.-изпълнителният директор.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ