Само в 7DniFutbol.bg

Официално: Трябват ти 15 млн. оборот и 3 години история за конкурса за базите! Авиаторите са аут!

7 Dni Futbol24.11.2017160
цска армията българска армия фенове

Министър Красен Кралев обяви условията за участие в търга за базите на ЦСКА на официален брифинг в сградата на Министерството. Документи за участие се подават до 11 декември, а офертите ще бъдат разпечатани на 13 декември. Победителят ще бъде официално обявен на 3 януари 2018 г., а до 10 януари ще бъде подписан и договорът.

Кралев обяви, че участници в търга могат да са дружества с тригодишна финансова история и ревизиран оборот от 15 млн. лева от 2014 година до 2017 г. Това изключва от наддаването за “Българска армия” и Панчарево създаденият през 2016 година ПФК ЦСКА 1948!

Критериите, по които се определя победителят в търга са предложена цена (60 точки), инвестиции (30 точки) и обществена значимост (10 точки). Участникът, събрал най-много точки по трите критерия, ще получи базите на ЦСКА.

Ето най-важните условия за участие в търга:

Общи финансови условия: Наем на месец 60 хилева без ДДС. Наемателят има право на инвестиции, които ще се приспадат от наема при определени условия. Лицензиран оценител е обявил наемната цена на база общата цена на имотите от 40 милиона лева. Минималните инвестиции са 1 милион лева – 70% за “Армията”, 30% за Панчарево.

Наемателя заплаща авансово 800 хиляди лева наем на 4 равни вноски. Това е сумата за данък смет и такса сгради. Това са натрупаните от предните години задължения.

Наемателят заплаща всички разходи за ползване на обекта.

Изискване за допустимост: Могат да кандидатстват правни обекти, отговарящи на следните условия – регистриран ФК, член на БФС, закупил документацията и приема условията. Трябва да заплати депозит за участие в размер на 100 хиляди лева. Да няма задължения към “Сердика спортни имоти” АД, съдебни дела срещу дружеството, да няма изискуеми задължения към НАП и държавата.

Специални изисквания: Необходимост от гаранция – ще стопанисва обектите спрямо тяхното предназначение, трябва да ги приведе в европейски вид. Ясни гаранции, произход на капитала и ясна икономическа история, гарантиращи изпълняването на условията. Да представи инвестиционна програма – инвестиции и начин на експлоатация за срока на действие на договора. Минимален капитал от 5 милиона лева и ревизиран оборот в размер на 15 милиона лева в последните 3 години.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ