Само в 7DniFutbol.bg

Чакането свърши! Битката за базите на ЦСКА започва днес в 12 часа

7 Dni Futbol24.11.2017140
image2

Дългото чакане е на път да свърши. Конкурсът за базите на ЦСКА би трябвало да бъде обявен официално днес. Спортният министър Красен Кралев е планирал пресконференция от 12:00 часа, която ще се проведе в неговото ведомство в центъра на София.

На срещата с медиите ще бъде обявена повече информация около реда, по който ще се кандидатства за базите на червените, а също и за критериите, които заинтересованите страни ще трябва да покриват, за да ги получат в дългосрочен план. Според действащия Закон за спорта двата спортни комплекса могат да бъдат предоставени за не повече от 10 години, но с приемането на нова наредба, малко след началото на 2018-а, този срок ще бъде удължен на 30 години.

ЦСКА отдавна е готов да подаде своята кандидатура за „Армията“ и Панчарево, като плановете включват цялостна реконструкция на стадиона, сектор по сектор, както и още куп подобрения на базата край София, където отборът провежда тренировъчния си процес. Досега ръководството инвестира значителна сума в базата в Панчарево, докато тревната настилка на „Армията“ бе подменена. Гриша Ганчев и Юлиян Инджов имат грандиозни планове и ще ги реализират веднага, щом клубът получи това, което му се полага – базите.

Очаква се и други кандидати с обща обвързаност да се включат в надпреварата за „Армията“ и Панчарево. От една третодивизионна формация на няколко пъти тръбяха, че имат готов инвеститор. Както всичко около въпросния аматьорски клуб, и това е обвито в мъгла.

ЦСКА чака развитие и около покупката на активите на ПФК ЦСКА АД. „Ред Енимълс“ спечели още в края на месец май търга за фалиралото дружество с оферта от 8 млн. лв. Обжалванията по разпределението на парите сред кредиторите ще влязат до няколко дни в Апелативния съд, който ще се произнесе в кратки срокове.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ