Само в 7DniFutbol.bg

Кметът на Бургас изригна: Да се разруши “Лазур” заради небостъргач?! Пълна безсмислица, стадионът остава!

7 Dni Futbol22.11.2017200
лазур

Феновете на Нефтохимик подеха кампания за спасяване от разрушение на стадион “Лазур” в Бургас, където дълго време отборът играеше мачовете си. Слухове, че съоръжението може да бъде разрушено плъзнаха из морския град, но лично кметът Димитър Николов опроверга информациите, че стадионът ще бъде разрушен.

“За първи път чувам, че някой има намерение да събаря стадион “Лазур”. Нито градоустройственият план, нито нищо позволяват да има нещо различно от спортно съоръжение там. Пълна безсмислица е, ако някой тръгне да събаря стадиона и да строи небостъргач, защото няма да получи разрешение.”

“Има влязъл в сила общ устройствен план в тази част на града и това са несериозни небивалици, че ще се руши стадионът”, сподели кметът на Бургас пред “Спортно шоу Гонг” по “Дарик”.

Едно от исканията на феновете е общината да откупи обратно стадион “Лазур” от настоящия му собственик. Димитър Николов разясни при какви обстоятелства може да се стигне до такава сделка.

“Стадион “Лазур” е собственост на частна фирма, имах разговор с Митко Събев. Той ме увери, че заради делата около собствеността не може да го продаде. Когато юридически влезем в хипотеза да може да се продаде стадионът, ще влезем в разговори. Сега се говори за суми от порядъка на 130 млн. лв., но ние искаме да седнем при разумна цена за продажба.”

“Общината е готова, стига да има кой да седне насреща с необходимите документи за продажба. Общинският съвет може да узакони една такава сделка, аз с голямо удоволствие бих помогнал, с каквото мога”, заяви градоначалникът на Бургас и говори за самия Нефтохимик.

“Ние също недоволстваме и се присъединяваме, защото миналата година направихме всичко възможно да осигурим максимално висок бюджет за Нефтохимик. Винаги сме помагали и ще продължа да помагам. Ако усетя допълнителна подкрепа от общинските съветници и обществеността, ще е много по-добре.”

“Би било добре, но нашите опити това да се случи опират до категорично противопоставяне на футболните хора и агитките. Помагаме еднакво на всички футболни школи в града. Всеки футболен тим в Бургас ще срещне подкрепа от общината”, заяви Николов и говори за спортната инфраструктура в града.

“И новата зала ще стане, и новият басейн ще стане, дано се случи и с футболната инфраструктура. Бяхме осигурили достоен бюджет за А група, но в спорта невинаги добрите намерения се покриват с необходимите резултати”, завърши Николов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ