Само в 7DniFutbol.bg

Ботев отговори на шефа на съдиите за “изкусния симулант”! Канарите отсякоха: Повече няма да се заниваме с вас!

7 Dni Futbol21.11.2017160
витоша ботев пловдив виана

От Ботев Пд отговориха на шефа на съдиите Петър Петров, който нарече Фернандо Виана изкусен симулант заради ситуацията, в която нападателят падна в наказателното поле на ЦСКА и реферът Волен Чинков неправилно посочи дузпа в дербито от изминалия 16-и кръг.

Ето цялото изявление на “жълто-черните”:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря.В много от мачовете на “Ботев” през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК “Ботев” ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК “Ботев” АД

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ