Само в 7DniFutbol.bg

Избягал от ЦСКА скандалджия с нова мощна атака: Пратиха фалшифициран договор, Ганчев извади отбора от терена!

7 Dni Futbol19.11.201717400
цска бумал

Бившият халф на Литекс и ЦСКА Петрус Бумал продължава със словесните атаки срещу “червените” и българския футбол. Френско-камерунският халф обвини бившия си клуб, че е изпратил фалшифициран договор в опит да го задържи на “Българска армия”, въпреки че срокът на клаузата за подновяване е бил изтекъл.

“Бях на почивка в Тайланд и ми се обадиха да ми кажат, че съм трансфериран в ЦСКА! Шефовете ми казаха, че контрактът ми е преподписан. Те бяха поели контрола от Литекс върху ЦСКА. Мой приятел успя да се измъкне (б.р. – визира Бьорн Йонсен), но аз закъснях и затова трябваше да остана. Казах си, че ако си свърша работата в клуб като ЦСКА, всичко ще е страхотно. Президентът Гриша Ганчев стабилизира клуба, оправи цялата организация там и започна да строи тренировъчен център (б.р. – ремонтите на базата в Панчарево). Знаех, че целта на клуба ще е Европа и останах. Имах клауза за подновяване, която трябваше да бъде активирана от клуба. Крайният срок беше 30 април, но датата не беше спазена и веднага се обадих във федерацията (б.р – БФС). От клуба се усетиха късно и направиха всичко да ме задържат, изпратиха дори договор с фалшиви дата и подпис. Опитаха да ме спрат, но в крайна сметка успях да се измъкна”, разказва футболистът, който през есента подписа с руския елитен Урал. Той си спомня и за времето, в което игра за Литекс в “Б” група.

“Много е колоритно! Пътуваш по няколко часа по планински пътища, пет минути преди мача съдиите още ги няма.. По времето ми в Литекс Гриша Ганчев нареди да ни извадят от терена срещу Левски, защото получихме два червени картона за пет минути. От там започна всичко с втора дивизия в България. Сега съм щастлив в Урал и дори си говоря на български с Николай Димитров”, споделя още Бумал пред footballski.fr.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ