Само в 7DniFutbol.bg

Има смяна на собствеността в ЦСКА! Ганчев може да си тръгне по всяко време

7 Dni Futbol18.09.2015200

зпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров коментира писмото на ФИФА до БФС, за отнемане на точки от “армейците”.

Пред “Гол” в ефира на Bulgaria On Air, Тодоров заяви: “Вътрешното законодателство е пред това на ФИФА. Има изпратено писмо от БФС до ФИФА, че ЦСКА най-вероятно ще влезе в процедура по несъстоятелност, и ще влезе синдик в клуба. Писмата дойдоха още преди два дни, ние сме абсолютно запознати.”

Колко време би отнела процедура по несъстоятелност? “Аз много трудно бих могъл да отговоря. Има си срокове. Това е процедура, описана в търговския закон. Ако има някакви затруднения, възможно е тя да се удължи.”

“На 24 е делото, има технологично време за решението, и то най-вероятно то ще излезе през октомври.”

“Аз нямам право да се разплащам в момента с никой кредитор, защото бих изпреварил държавата като кредитор. И после синдикът ще иска парите обратно. Синдикът ще преговаря с всички кредитори, и тогава вече ще има план.”

Тодоров не отговори конкретно на въпроса Гриша Ганчев ли ще плаща дълговете, но обясни, че вече има смяна на собствеността на ЦСКА. “Акциите са в повече от 85 човека. Мажоритарният собственик не е Инджов.” Той добави, че Гриша Ганчев дори и собственик на тима, пак може да си тръгне по всяко време, ако пожелае.

Тодоров добави, че не може да има обявен фалит от съда, вместо несъстоятелност. “Вещо лице няма право да определя какво да се направи. Съдията трябва да назничи синдик, който да провери ситуацията в ЦСКА. Другото е глупост и невежество.”

“Добър е отговорът на БФС към ФИФА. Те ще се съобразят с българското законодателство. Работим сравнително добре за този казус с БФС, в синхрон сме.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ