Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА без Сектор Г на старта в Европа! Армейците смениха в последния момент представителя за жребия

7 Dni Futbol20.06.201830870
цска фенове сектор г

ЦСКА няма да може да използва Сектор Г на “Армията” в домакинствата си в евротурнирите. Причината за
това е липсата на седалки в трибуната. Според новите изисквания на УЕФА такива сектори остават затворени
в международни мачове. Така освен северната трибуна ще е затворена и тази за гости – Сектор Б. Ако има някаква гостуваща агитка, тя ще е настанена в Сектор А. ЦСКА ще разполага с капацитет от около 8000 места
за първото си евродомакинство този сезон, което ще е на 12 или 19 юли. Общият брой на седалките в секторите А и В, които единствено ще са отворени, е малко по-голям, но част от тях ще служат за буферна зона в случай на наличие на гостуваща публика.

Червените може да се паднат срещу молдовския Милсами, черногорския Рудар Плевля, латвийския Рига, унгарския Хонвед или малтийския Балзан. По-голям интерес ще породи единствено Хонвед, който е клуб със сериозни традиции, но останали далеч назад в миналото. Ако унгарският клуб се падне с ЦСКА е сигурно, че всички 8000 лицензирани места на “Армията” за мачовете от Европа ще бъдат запълнени.

В случай че ЦСКА преодолее първото стъпало в евротурнирите, то във втория кръг тимът може да домакинства на стадион “Васил Левски”. Това ще се реши на база съперника. Армейците може да се паднат срещу доста силни отбори като Севиля и Аталанта и при това положение със сигурност ще играят на националното съоръжение. Жребият за първия кръг на Лига Европа, в който ЦСКА, Левски и Славия ще са поставени, е днес от 14:00 часа. Червените са в Поток 7 от общо 9. Също днес те ще научат и евентуалните си съперници във втория кръг на ЛЕ.

Очакваше се представител на клуба да е почетният президент Димитър Пенев, но в крайна сметка той ще остане в България. Вместо него от името на армейците ще присъства бившият дългогодишен шеф на международния отдел на клуба Илия Илиев. Той беше на жребия и миналата година, когато ЦСКА бе изваден от тегленето 5 минути преди началото. Армейците се завръщат на международната сцена след 4-годишно прекъсване.

“Очакват ни коварни тимове, които в никакъв случай не бива да подценяваме. Виждаме и на световното колко много изненади стават”, отчете Димитър Пенев пред “Тема Спорт”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ