Само в 7DniFutbol.bg

Хората на олигарха Кирил Домусчиев раниха погрешка Васил Божков! Става дума за бизнес за милиарди

домусчиев

Когато стреляш при самоотбрана е хубаво да знаеш накъде да си насочиш пушкалото. Иначе рискуваш да се гъмнеш я сам, я да уцелиш някой от тези, които иначе би трябвало да пазиш!

Нещо такова се случи вчера с Кирил Домусчиев. Неговите хора от КРИБ излязоха с комична протестна нота срещу предложените от Валери Симеонов промени в закона за хазарта. Все пак, когато едни олигарси се съберат, за да пазят правото на българина да търка билетчета до затъпяване, има нещо гнило?

От това гнилото обаче изскочи куршум, който е на път да рани много тежко Васил Божков. И другите хазартни крале като него. От КРИБ пишат:

Тежки последици ще има и за множество малки търговци, които разчитат много на продажбите на лотарийни билети, за да развиват своя бизнес. През 2017 г. над 70 млн. лева са изплатени под формата на комисиони на разпространителите на лотарийни билети.

Ей тези 70 милиона са не куршум, те са снаряд по хазартния бизнес.

Да поразсъждаваме малко…Комисионната за продавачите на билети е малко над 3 процента. Не е нужно да си завършил СМГ, за да пресметнеш че сто процента от този бизнес са…2,3 милиарда лева! При това говорим само за талончетата. Тук не влизат останалите мощности на хазартния оборот – ротативки, рулетки, игрални зали, букмейкъри, лотарии други…Т.е. общия бизнес е за минимум 5 милиарда лева оборот! МИНИМУМ!

Продължаваме напред. По закон в хазарта данъкът е 15 процента от оборота. Т.е. в най-лошия случай събраният от държавата налог трябва да е близо 700 милиона лева! А пак от декарацията на КРИБ разбираме, че той е само 200 милиона!

Какъв е този бизнес, в който се губят половин милард лева данъци!? Къде отиват те. Ясно е, че букмейкъри и лотарии крият голяма част от приходите си. Но ще ви кажа кой лапа също – немалка част заливат медиите!

Сигурен съм, че Шишковци, Гочевици и прочие медийни кобилици получават парите си от букмейкърите директно в посочена сметка! Без фактури, без ДДС!

Да не говорим за телевизиите, където става дума за огромни пари! Хубаво е Валери Симеонов да се опита да осветли тези контракти, ако ги има, разбира се. Да се види има ли комисионни по тях, какви са ангажиментите на медиите и най-важното – плаща ли се някакъв данък! Защото не знам законно ли е една офшорна фирма да плати милиони на друга офшорна фирма, за да и осигури рекламиране на хазартната дейност в най-гледаното време. Морално ли е национални телевизии да показват печеливши от турски села или цигани с фалшиви усмивки, а да не виждаме и десетките хиляди, които всеки ден печелят по едно голямо НИЩО!

Проблемът е жесток, щом изхвърлиха Валери Симеонов от ефира и пуснаха бандита Иво Андонов да ни обяснява, че всичко е морално. Смешното е, че на същия този Иво Андонов са думите: “Морални граници ли? Морал! Я се огледай бе! Огледай се бе! Виждаш ли някъде морал тука бе? Има ли място тука за морал? Морал тука няма!

 


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ