Само в 7DniFutbol.bg

Министър Кралев разкри, че България може да има нов Национален стадион

7 Dni Futbol11.12.2017130
красен кралев

Министърът на спорта Красен Кралев говори по време на пресконференцията, която бе организирана по повод пристигането в България на президента на УЕФА Александър Чеферин.

“Изключително сме доволни от сътрудничеството си с БФС. Приятно е да чувам как присъствието на българин в УЕФА се оценява толкова високо, за което поздравявам г-н Михайлов. През последните 3 години работим много успешно.

Програта ни за инвестиции в спортната инфраструктура не е за година или две, тя е дългосрочна. Направили сме около 9 стадиона, помагали сме за изграждането на тренировъчни терени. Продължаваме да помагаме на отбори от Първа, Втора и Трета лига. Всяка година ще надграждаме.

Днес дискутирахме с премиера изграждането на нов национален стадион. Но преди това трябва да си стегнем инфраструктурата в общините. И тогава вече да инвестираме в нов национален стадион. Но всяко нещо с времето.

Искам да изразя задоволството си от програта за финансиране на подготовките на детско-юношеските гарнитури на 14 отбора. Изключително сме доволни от резултатите. След една 4-годишна програма, вече ще можем да проследим и резултатите от действието й. На тяхна база да се направи дългосрочна програма за развитието на детско-юношеския футбол.

Екипът на Боби Михайлов има пълна подкрепа за реализирането на всички планове за развитието на българския футбол. И по отношение на спортна инфраструктура, и по отношение на работата с детско-юношеския сектор, който за нас е приоритет”, коментира Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ