> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА зашлеви нов звучен шамар на Левски! Португалец уби сините с два фамозни гол от фаул (СНИМКИ)


ЦСКА зашлеви нов звучен шамар на Левски! Португалец уби сините с два фамозни гол от фаул (СНИМКИ)

0
0
218

Публикувана на: май 28, 2017

ЦСКА за втори пореден път разкова Левски с 3:0. Армейците тотално надиграха вечния си съперник и трите попадения във вратата на Николай Кръстев са най-малкото, с което сините се отърваха. В герой за тима на Стамен Белчев се превърна португалецът Давид Симао. Ибериецът откри резултата още в 49-ата секунда от фаул, а през второто полувреме отново се разписа от пряк свободен удар. Третият гол за ЦСКА пък бе дело на колумбиеца Густаво Кулма.

С подпечатаното второ място ЦСКА си осигури участие в Лига Европа по спортни заслуги, но ще трябва да изчака становището на УЕФА дали може да участва в евротурнирите след преместването на Литекс под ново име на „Българска армия”.

Левски пък отива на бараж с Верея на 4 юни за място в Лига Европа. „Сините” останаха с 62 точки и няма как в последния кръг да настигнат „червените”, които натрупаха 67. След мача се разиграха грозни сцени и фенове на Левски опитаха да съблекат фланелките на собствените си играчи, като дори играч на Левски бе ударен от фен на отбора.

Дербито днес започна по познатия сценарий от миналия мач на 29 април – с много ранен гол за ЦСКА. Кирил Десподов спечели фаул вдясно почти на тъча и Давид Симао изненада младия вратар Николай Кръстев с директен удар в близкия долен ъгъл за 1:0 още в 49-ата секунда. 20-годишният Кръстев носеше основната вина за попадението.

„Сините” опитаха да отвърнат, но Прохазка не нацели добре от въздуха при заучено изпълнение на корнер, а удар на Сашо Александров беше блокиран след добър пробив на Бурабия и заложена топка от Сукуна.

И двата отбора имаха моменти на разсейване в защита, но отборът на Стамен Белчев пресираше по-близо до противниците и това даваше предимство на ЦСКА. Бурабия искаше да върне с глава на вратаря си, но само изведе Каранга, който пусна леко назад за Руи Педро и португалецът не бе точен.

Десподов центрира от фаул и трима в червено се оказаха сами на втора греда, ала капитанът Чорбаджийски стреля покрай далечната греда. Секунди по-късно Николай Кръстев изкупи вината си за първия гол и спаси с една ръка силен удар с глава на Каранга от упор при меко центриране на Десподов отдясно.

ЦСКА продължи да играе много по-добре и Десподов не уцели топката от 12-13 метра пред вратата, а Каранга показа отлична техника, но от малък ъгъл Кръстев отби удара му.

По-спокойни минути настъпиха в средата на полувремето и синята защита имаше шанс да отдъхне. Това продължи до 37-ата минута, когато Кръстев вкара лошо топката в игра с пас пред себе си, Каранга изпревари Александър Александров, но сам завърши атаката с шут над вратата, докато двама в червено чакаха сами пред вратата.

Левски застраши червената врата един единствен път преди почивката и то чак в 43-ата минута. Адениджи центрира балонно отдясно, Нар стреля от въздуха слабо от другата страна и крачка не стигна на Краев да изпревари Китанов и да засече в мрежата. Вместо това вратарят уверено лови.

На почивката Николай Митов замени незабележимия Сукуна и пусна Антон Огнянов. Сашо Александров откри втората част с опит да свали гащетата на Кулма и получи жълт картон. Десният бек на „сините” направи още един фаул срещу Кулма, а после игра и с ръка. Митов усети накъде вървят нещата и побърза да смени Сашо Александров, включвайки Ивайло Найденов.

В 66-ата минута Кирил Десподов хитро овладя слаб удар на Руи Педро и се озова зад защитата на чиста позиция, но от 5-6 метра не уцели вратата.

Левски си мислеше, че се разминава с втория гол, но не бе така. Само няколко секунди по-късно „червените” направиха бърза контра, Кулма намери Каранга вдясно между двама, Кръстев спаси с крак изстрела на бразилеца от малък ъгъл, но Кулма го разстреля фронтално при добавката за 2:0 точно в средата на втората част.

Не се виждаше как Левски ще се върне в мача, а тимът от „Герена” нямаше и късмет в 72-ата минута, когато Бурабия с топовен удар от голяма дистанция разтресе напречната греда почти до сглобката в десния ъгъл.

Давид Симао направи кошмара за Левски и вратаря Кръстев още по-голям в 82-ата минута с втория си гол директно от пряк свободен удар. Португалецът този път насочи удара си в далечния ляв ъгъл и след като никой в червено не засече с глава, Кръстев остана изненадан и топката му мина до ръката за 3:0.

В последния кръг в сряда ЦСКА гостува на Дунав, а Левски е домакин на Черно море на Гонзо.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments