Само в 7DniFutbol.bg

Полицейски шеф шокира с разкрития за боеве и момиченца в болница след дербито, шествията били незаконни

7 Dni Futbol21.10.201719920
IVP_1666

Два неприятни инцидента са съпътствали дербито между Левски и ЦСКА. Преди началото на мача е получен сигнал за масов бой в Южния парк, в който са участвали между 50 и 60 привърженика на двата отбора.

По време на самия мач са пострадали две момиченца, които са били в секторите Б и Г. И двете са се надишали с дим от бомбичките и факлите и са вкарани в болница. Едното от тях е само на 9 годинки.

“Задържали сме превантивно 39 лица за опит за внасяне на бомбички, наркотици и т.н. Колкото повече хора са на трибуните, толкова по-добре за нас. Има две пострадали момичета от агитките на ЦСКА и Левски. Едното е на 9 години, надишали са се с дим от бомбичките. И двете са в болница.”

“Работим с клубовете и фенклубовете, за да не се случват проблеми. Затова и успяхме да спрем 39 лица, които са имали неприемливо поведение. Шествията са нерегламентирани, не са заявени в общината. Но ние сме принудени да запазим живота на всички хора по улиците, защото хвърлят много бомбички.”

“Имаше сигнал два часа преди мача, че се бият две групи фенове и бяха наистина големи боеве. Пуснали сме феновете да се прибират, поетапно се случва това, за да няма повече ексцесии. Група от 50-60 човека се биеха в Южния парк, а с пристигането ни се разбягаха бързо”, заяви комисар Антон Златанов от СДВР след мача.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ