Само в 7DniFutbol.bg

Скандалът Дунав – Великов гръмна с пълна сила! С декларация с куп правописни грешки клубът отвърна на атаките от треньора, показа и оставката му

7 Dni Futbol20.10.20179720
великов дунав

Скандалът между русенският Дунав и бившият треньор на клуба Веселин Великов гръмна с пълна сила. В днешната преса специалистът обвинява хора от ръководството, че са саботирали работата му, като не са позволили завишаване на премиите в тима и не са уредили по-добри терени за тренировка. След раздялата с него, която Великов твърди, че е по взаимно съгласие, но без той да подава оставка, изискванията са изпълнение. От Дунав излязоха с официална декларация в отговор на треньора, като неприятно впечатление в нея правят солиден брой правописни грешки, неподхождащи на професионален клуб. В краят на съобщението русенци прилагат и снимка на оставката, разписана от треньора.

Публикуваме написаното от ръководството на Дунав без редакторска намеса:

“Във връзка с последните интервюта на вече бившия наставник на „Дунав Русе“ – Веселин Великов, Ръководството на клуба желае да уточни някои въпроси, свързани с темите засегнати от него пред медиите. Нашето желание е да има пълна прозрачност, достоверност и информираност на всички фенове на клуба и граждани на Русе.

По повод появилите се спекулации във връзка с желанието му за завишаване на премиите на футболистите, отборът има вътрешен правилник, който трябва да се спазва. На фона на игрите на „Драконите“ в последно време, подобно повишаване не е стояло да дневен ред. Всички финансови претенции на Великов са били погасени и към днешна дата „Дунав“ не дължи нито стотинка на футболисти и треньорски щаб.

Друга важен проблем свързан с любимия ни отбор и засегнат от Великов е твърдението му за сaботаж от страна на Ръководството и бъдещи тренировки на ст. Локомотив. Тази информация е невярна, а отборът на „Дунав” ще продължи да води занимания на Университета и на Градския стадион. Тук желаем отново да благодарим на РУ „Ангел Кънчев“ за огромната подкрепа, която ни указват този сезон както за мъжкия отбор, така и за школота на клуба.

В интервю пред Football24.com Великов заявява: „Нямаше как да спрем Самир, там ще взема 7 пъти повече и ще бъде наблюдаван от селекционера на Ливан. Относно другите футболисти, никой не е дошъл без моето съгласие. За всички тях съм дал одобрение и с 90 % съм говорил лично. След това те се разбират с д-р Симеонов и Ивайло Петков за финансовите условия и ако са по възможностите ни ги вземаме“.

След мача със Славия на среща с Ръководството Великов сам е подал оставка с доводите, че не може повече да мотивира играчите и условията за тренировки предоставени от клуба не го удовлетворяват. Натиск върху него не е указван по никакъв начин. Доказателство за това е и липсата на вариант за негов заместник.

Прилагаме и снимка с подисания документ от Веселин Великов за доброволното му подаване на оставка.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ