Само в 7DniFutbol.bg

Верея пусна писмо до Боби Михайлов заради съдийските гаври

7 Dni Futbol18.10.20171400
Ботев Пл-Верея64

Ръководството на Верея излезе с официално становище, адресирано до президента на БФС Борислав Михайлов, в което се твърди, че тимът е многократно ощетяван от Съдийската и Дисциплинарната комисии. От старозагорския клуб дават за пример наказанието на Здравко Илиев, заради плюнка към съдията Волен Чинков в мача срещу Пирин от 10-ия кръг на Първа лига, което бе наложено на футболиста във вторник.

Ето и цялото становище на ФК Верея (без редакторска намеса):

“На вниманието на президента на БФС
Г-н Борислав Михайлов

Становище от ФК Верея – гр. Стара Загора

Уважаеми г-н президент,

Моля да бъде обърнато сериозно внимание на Съдийската и Дисциплинарната комисии към Българския футболен съюз. ФК Верея е перманентно ощетяван от тези комисии.

В подкрепа на написаното искаме да приложим няколко примера. Прецедент ли е Дисциплинарната комисия да се самосезира след репортаж от предаване в българския телевизионен ефир? Без доклад на главния съдия, съдийския наблюдател и делегата на срещата от 10-ия кръг на Първа професионална лига Пирин – Верея. И защо след това предаване ситуацията с нашия играч Здравко Илиев е изолирана от тази с футболиста на Черно море Георги Илиев. Тя също бе излъчена в друго телевизионно предаване. Защо тогава Съдийската комисия не се самосезира?

Футболистът на ФК Верея не плюва по главния съдия, а в израз на яд плюва върху терена. Ако това е повод за наказание, вероятно голяма част от футболистите в Първа професионална лига трябва да получават подобни наказания. Да, плюването е в посока на съдията, но определението „опит за плюване на длъжностно лице” е тълкувание на ситуацията.

Кое провинение е по-сериозно – плюване по терена или „опит за удряне на длъжностно лице”, което видяхме в предаването с футболиста на Черно море.

Ситуацията с нашия футболист става преди месец и от въпросния мач са изминали цели два кръга. Съответно и две заседания на Съдийската комисия. Има възможност за създаване на прецедент, а именно – Съдийската комисия да се самосезира и да наказва даден футболист за конкретен мач, без значение колко кръга и колко физическо време е изминало.

Ако Дисциплинарната комисия бе действала по установения ред (разглеждане на случая след доклад на някое от длъжностните лица на мача) и бе наказала Здравко Илиев, той нямаше да вземе участие в мача от 12-ия кръг срещу Ботев (Пловдив) и нямаше да получи червен картон. Може би тогава срещата щеше да се развие по различен начин за нашия отбор?

Г-н Михайлов, ФК Верея моли за Вашата адекватна намеса, с която да бъде отменено наказанието на Здравко Илиев. Според нас то е неправомерно и ограничава правото на труд на нашия футболист. Той има подписан професионален договор с ФК Верея, с което е ощетен и нашия отбор.

Г-н Михайлов, ФК Верея е млад отбор, който се опитва да развива играта футбол. Такива са целите и на ръководения от Вас Български футболен съюз. Подобни тенденциозни решения от страна на ръководените от Вас комисии със сигурност не са в тази насока.

С уважение:
ФК Верея”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ