ЦСКА: Не на расизма!

7 Dni Futbol13.10.2017850
1507883964tsska

ЦСКА се включи в инициативата на Българска асоциация спорт за всички срещу расизма. Футболистите, облечени в специални тениски, заснеха видеоклип, в който приканват всички да кажат „Не на расизма!“. Преди мача с Пирин в неделя тимът ще излезе на стадион „Българска армия“ със същите фланелки, информира официалният сайт на „червените“.

ЦСКА е първият български клуб, който се включва в инициативата. Българска асоциация спорт за всички е неправителствена национална спортна организация, развиваща дейност в областта на спорта за всички и целяща да популяризира здравословния начин на живот вече повече от 25 години.

Асоциацията е партньор в Проект BRISWA – the BALL ROLLS IN the SAME WAY for ALL, който е съфинансиран от ЕС по програма ЕРАЗЪМ +. Проектът се занимава с проблема за расизма във футбола (и в спорта като цяло) и се цели да разпространи посланието за равенство между раса, пол, религия и др. сред футболистите, особено младите хора, като по този начин се опитва да „изрита“ расизма далече от терените, игрищата, стадионите и други. Партньори по проекта са Италия, Унгария, Гърция, Румъния, Сърбия и България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *