Само в 7DniFutbol.bg

Скандалите при Шейховете нямат край! Феновете направиха на мат и маскара кмета с 10 въпроса

7 Dni Futbol30.09.2017790
IVP_0228

Привържениците на Нефтохимик зададоха 10 въпроса на кмета на Бургас Димитър Николов. Почитателите на “шейховете” направиха това чрез открито писмо до медиите, което публикуваме без редакторска намеса:

Отворено писмо от клуба на привържениците на ПФК Нефтохимик 1962 (гр. Бургас),

Подбудени от натрупалите се проблеми около нашия футболен клуб, липсата на техни решения и видимото нежелание от страна на мажоритарния му собственик – Община Бургас, решихме да зададем няколко въпроса по наболелите проблеми с Нефтохимик и футболната база в град Бургас. Отнасяме ги към всички медии и цялата общественост чрез това писмо, тъй като не съумяхме да го направим в едно предаване по бургаска медия, в което господин Димитър Николов гостува  веднъж на два месеца с цел участие в пряка линия със зрители и отговори на различни техни въпроси по казуси от всякакво естество. В пряката линия на предаването бяха зададени множество въпроси, свързани с ПФК Нефтохимик 1962, но, по една или друга причина, водещият на формата не зададе нито един от тях на своя гост.

Ето част от въпросите, които искахме да зададем на г-н Николов, част от които са свързани с негови обещания:

1. Как вижда г-н Николов общинския клуб Нефтохимик след 5 години примерно? Като визия, развитие, резултати и има ли собственикът, а именно – Общината, стратегия за дългосрочно развитие?

2. Как в Бургас се намират средства и терени за четири басейна (единият с олимпийски размери), четири спортни зали (едната ще бъде втора по големина в България), тенис кортове, а дори и за ледени пързалки, но за стадион за футбол все не стигат парите и местата? Та дори и за обещания такъв в ж. к. „Славейков“.  Има ли реално решение, освен покрай изборите.?

3. Само за събарянето и разчистването на стадион „Христо Ботев” в Пловдив са изразходвани 11 милиона евро. За довършването му, който е идентичен като капацитет със стадион „Лазур“ в Бургас, са необходими още 29 милиона лева. Стадион „Лудогорец Арена” струва 30 милиона лева. Той е от висока 4-та категория, но с по-малък капацитет. При окончателното му завършване ще побира малко над 13 000 души. Пита се, защо Община Бургас умишлено бездейства и не реши проблема с голям общински стадион, след като в града има готов такъв и тя може да го придобие за 4 пъти по-ниска цена от реалната?

4. Г-н Николов дали е съгласен да се организира съвместна среща с г-н Павел Бошнаков (спонсориращ Нефтохимик) и феновете на тима, и готов ли е да се инициира такава среща?

5. Колко пари получава Нефтохимик пряко от Община Бургас, като 78% общински футболен клуб за един сезон и достатъчно лисе отделят средства според вас?

6. Тези дни се появи информация по медиите, че парите за спорт в Община Бургас през 2018-та година ще намалеят с около100 000 лева . И как може да се стимулира един спортист без финанси?

7. Защо не направиха ледена пързалка върху терените на  ДФШ „Звездичка” и имат ли лоби от тази детска школа в общинския съвет?

8. ДФШ „Звездичка“ има деца от всички детски градини, вярно ли е че се плаща на месец по 20 лв., за да се играе в школата им? И футболът само до 14-годишна възраст ли ще го развиваме? Защото след това няма терени, където да тренират по-големите възрастови групи?

9. Г-н Николов знае ли какво става с бургаските деца, трениращи футбол, когато навършат 15 години и че трябва да тренират вече на големи терени, каквито в и около града почти липсват? И затова тези деца и юноши предпочитат Разград, Пловдив, Варна или София, които явно са по-удачни за тяхното футболно развитие и бъдеще в обществото, вместо да се реализират в своя роден град.

10. Не е ли тъжно, че в Бургас скоро едва ли ще има истински професионален футбол, както и свой голям стадион? Защо в Бургас е необходимо да играят Ботев (Пловдив), Лудогорец или Черно море (Варна), за да има интересни мачове от европейските клубни турнири и не е ли тъжно, че град с претенции за толкова големи възможности, не може да поддържа или съдейства за това Бургас да има силен футболен отбор”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ