Само в 7DniFutbol.bg

Шефът на съдиите призна: Не се свири честно! Трябва да има счупен крак, за да има дузпа за ЦСКА!

7 Dni Futbol27.09.201715550
IVP_8306

Шефът на Съдийската комисия на БФС Петър Петров говори пред БНТ по повод гафовете на реферите в последните мачове. Техните груби грешки са превърнаха в константа от началото на сезона не само в срещите на ЦСКА, но сериозни мерки дотук не са взети. Отчитат се някакви наказания, които никой не съобщава с каква продължителност са и дали изобщо са наложени. А отговорност за пороя съдийски грешки никой не поема.

„Нима мислите, че и ние не критикуваме съдиите? След срещата в петък (б.р. – ЦСКА – Дунав) ги питах – трябва да има счупен крак или фрапираща контузия, за да се отсъди наказателен удар ли? Нямам оправдание за тези грешки”, заяви Петров.

„Сега ще имаме среща с всички елитни съдии, на която ще им кажем още веднъж, че трябва да свирят това, което виждат на терена, по правилата на играта футбол и при пълен феърплей. За първи път от много години насам първенството е изключително интересно, конкуренцията е сериозна, ние сме част от продукта и трябва да има феърплей, за да се издигне нивото на българския футбол”, добави Петров.

На въпрос дали е обмислял да подаде оставка с оглед призивите да го направи, той отговори:
„На мен доверие ми е гласувал президентът на футболния съюз. Мандатът като председател на Съдийската комисия изтича до конгреса. В екипа на този президент аз не мога по средата на първенството… Това не е изборна длъжност, аз не съм се кандидатирал за нея. Аз съм поканен да работя като бивш съдия с опит – първо като инструктор, а после като член на Съдийската комисия. Така че остават още няколко месеца, в които ще дам всичко възможно, за да има феърплей. А вече след редовния Конгрес тогава ще има нов Изпълком, нови комисии и тогава ще се преценява. Аз също имам виждане какво трябва да стане след конгреса, но сега, в този момент, да се дестабилизира една от основните комисии – Съдийската… Не мисля, че е удачен момент. По-скоро това ще доведе до нещо друго. Някой друг цели именно дестабилизация и недоверие към съдиите и наистина шампионатът да бъде предрешен. Ние това не го искаме. Отговорността я нося пред президента на футболния съюз”, добави Петър Петров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *