Белчев: Емоционален съм, но не го показвам! Ако съм циркаджия, как ще ме уважават играчите?! (Видео)

7 Dni Futbol26.09.201700
белчев

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира предстоящия двубой с Етър и разкри на какво се дължи победната серия на „армейците“, както и мястото на Кевин Кубемба в отбора.

„Не искам да коментирам съдиите, има си комисии, колегии. Нека се уважава труда на всеки един човек, който работи. Жалко е, че след почти всеки мач коментираме реферите, а не спортно-техническите неща”, каза Белчев пред колегите от „livesport”.

„Серията на ЦСКА я отдавам на много труд, много работа от страна на колектива, който имаме. Също така и на себерездаването на играчите по време на тренировки и на мачовете”, допълни той.

„Решението Станислав Манолев да бъде изтеглен в по предни позиции е мое. При Кирил Десподов не се получаваха нещата, затова гласувах доверие на Манолев. Мисля, че нещата се получиха и има едно постоянство в играта им. Александър Дюлгеров много добре си върши работата, отдясно може да се подвизава и Стойчо Атанасов, който също показва добри игри.”

„Това, че Десподов е направил някой слаб мач, не означава, че аз или клубът сме се отказали от него. Той е един от най-големите таланти на България. Аз съм сигурен, че когато получи възможност показва едно добро ниво.”

„В последните мачове показваме хубави игри, четири подред двубоя нямаме допуснат гол, а вкарваме близо три гола. Трябва да изчистим няколко детайла, но това е въпрос на време. Скоро всичко ще бъде, както трябва. Още малко търпение и много работа.”

„Каранга, Кубемба и Милчо Ангелов са страхотни футболисти. Ще бъде жалко, ако бъдем зависими само от един футболист. От формата на всеки един е зависим ЦСКА, но без всеки може ЦСКА.”

„Кубемба е един интелигентен футболист. Той сам вижда, че Каранга е в страхотна форма. Той е вариант за втори нападател. Аз съм много доволен от Кубемба, тъй като дава 100 процента от себе си във всяка тренировка. Той ще подпомогне за израстването на отбора.”
„Каранга получи български паспорт, но това не трябва да успокоява играчите, които са извън ЕС. Те трябва да показват, че имат място в ЦСКА, както е в сега. Доволен съм от футболистите, които имам в момента.”

„Идеята с привличането на Барт и Лое е да вдигнем конкуренцията на определени постове и всеки да бъде готов, когато му се даде шанс.”
„В ЦСКА няма резерви и титуляри. Черниаскус се възползва по най-добрия начин от шанса, който получи. Китанов е млад и перспективен вратар, който чака реда си.”

„Няма по-хубаво от това, когато отборът се готви на собствената си база. Тук вече е направено едно място, където отборът се чувства чудесно. След една година ще изглежда много по-различно. Всички го чувстваме като свой дом.”

„Силите в първенството са изравнени. Най-важното е ние да си вършим работата, аз съм сигурен, че и противниците ни ще бъркат. Бях изненадан, когато Гриша Ганчев ме извика и ми каза, че поемам първия отбор на ЦСКА. Не мисля за рекорди, не съм направил кой знае колко в клуба, знаете, че съм здраво стъпил на земята. Не искам да се сравнявам с легенди като Стойчо Младенов и други треньори. Искам да бъда полезен на клуба. Разбира се, че ще се радвам един ден да влезна в историята на клуба. Времето ще покаже.”

„Емоции има в мен, но не ги изразявам. Все пак трябва да бъда пример за футболистите. Не може да правя циркове, а след това играчите да имат сериозно отношение. Искам от съдиите да уважават труда на футболистите. Етър е един от добрите отбори в групата с опитни играчи. Ще подходим с респект към техния тим и няма да ги подценим. Надявам се да покажем един добър футбол във Велико Търново.”

„Няма значение кой ще ни падне за Купата. Имаме за цел да я спечелим, така че трябва да се изправим срещу всеки съперник рано или късно. Който отбор и да ни се падне, трябва да го изиграем и победим.”

„Първо ще изчакаме повиквателните за националните отбори и тогава ще преценим с кой отбор ще изиграем контролна среща в паузата.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *