Това решение на Томаш за състава ще е ключово! От него зависи ще излезе ли да мачка Левски

7 Dni Futbol25.09.201700
Берое - Пирин Благоевград, Александър Томаш

Старши треньорът на Берое Александър Томаш има само една дилема преди двубоят с Левски от 20 ч. От решението му за феновете ще стане ясно дали заралии ще излязат да мачкат съперника с преса от първата минута и ще търсят бърз гол, или ще бъде предпочетена по-изчаквателна тактика срещу „сините“, при която владението на топката ще бъде предоставено на тима Делио Роси.

Вариантите пред Томаш са Антон Карачанаков и Драгош Фирцулеску. Бившият играч на ЦСКА е изключително експлозивен, с много добър демараж и техника, но мисълта му е насочена изключително в атакуващ план и в защита той почти не се връща. Румънецът също може да се похвали с добра скорост и нелоша техника, но той се ангажира доста повече от Карачанаков с дефанзивни функции.

При вариант с Карачанаков ще е ясно, че Томаш търси флангови атаки с много скорост и преса върху Милош Цветкович, който се завръща от контузия. Това обаче ще остави и повече пространства за Антонио Вутов и той често ще се озовава един на един с Веселин Пенев на левия фланг, което може да се окаже проблем за опитният бранител. Затова и подкрепа за единия от капитаните в отбора на Берое с пускането на Фиртулеску не е изключена.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *