Само в 7DniFutbol.bg

Балъков призна, че е шеф в ЦСКА! Легендата отсече: Целите ни не са публично достояние, най-доброто за клуба е Гриша Ганчев

7 Dni Futbol24.09.201710610
балъков

Една от емблемите на българския футбол – Красимир Балъков, даде специално интервю за Българската национална телевизия. Той сподели, че има идеи да направи мач, подобен на тези, които организираха Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Балъков сподели, че ЦСКА и Левски видимо израстват, което е хубаво след дългата доминация на Лудогорец у нас. Според Краси Балъков най-хубавото, което е могло да се случи за ЦСКА, е влизането на Гриша Ганчев в клуба.

Взехте участие в юбилейния мач на Христо Стоичков, взехте участие в мача на Димитър Бербатов, сега вземате участие и в този на приятелите на Стоичков срещу Дрийм тима на Барселона. Замисляте ли се и Вие да направите нещо подобно? Вашата кариера Ви събра с не един и двама много класни футболисти през годините.
– Имам много отдавна такива идеи. Сигурно и аз ще реализирам нещо подобно. Много ми се иска в града, който ме е създал като футболист – Велико Търново, да се направи такава организация в подходящото време, с което да зарадваме всички почитатели и привърженици на футбола.

Ще видим ли отново магическото трио на терена?
– Ако се направи такава организация, тя не може да съществува без такова магическо трио.

С г-н Бобич дори работихте извън футболната си кариера, вече на спортно-техническо ниво. Имате ли отново такива планове – да поемете по този курс?
– Планове има, но те са свързани с възможности и с реалността. В момента няма такова предизвикателство, което да ме заинтригува – нещо, с което заслужава да се работи.

У нас одобрявахте две концепции – тази на Черноморец в началото и след това на Литекс. Има ли други, които харесвате и бихте ли работили с подобна кауза?
– Футболът в България започна да се развива, започна да навлиза европейското във футбола ни. Видяхче, че аз може би бях един от първите, които се опитаха да направят нещо по-различно в България през 2008-2009 година в Черноморец (Бургас). От това си патя и до днес – с упреци, които са без покритие. Знаем сега ситуацията в Лудогорец. Всичките неща не стават без пари. Българинът е свикнал, ако може без пари да се направи и да не се инвестира нищо.

Сякаш през този сезон се пробуждат столичните грандове Левски и ЦСКА. Забелязва ли се наистина това? Покрай Лудогорец израстват ли “сини” и “червени”?
– В момента мисля, че на първо място е отборът на ЦСКА, което говори, че грандовете израстват. Има раздвижване в Левски. Хубавото е, че след една дълга серия от титли на Лудогорец виждаме едно много интересно първенство. Видяхме едно влизане на Гриша Ганчев в ЦСКА – няма нищо по-хубаво, което може да се случи на ЦСКА в този момент. И резултатите не закъсняват. Знам със сигурност, че и целите на ЦСКА са само едни – да бъдат най-отгоре, най-отпред и да работят професионално, за да постигнат тези цели. Виждам и знам как работят, а резултатите го показват. Така че в лицето на ЦСКА Лудогорец има един изключително голям конкурент.

Вашето име беше свързано с треньорски пост в ЦСКА. Само слухове ли бяха това?
– Никога не е било свързвано името ми с треньорски пост. Съвсем друга позиция заемам в ЦСКА, така че да не спекулираме.

Каква е тя?
– Директор скаут. Целите, които си поставяме в ЦСКА, са вътрешни и не ги коментираме в публичното пространство. Самото развитие на ЦСКА в момента показва, че отборът стъпва много здраво. Феновете на ЦСКА трябва да бъдат много доволни.

Говори се, че Наско Сираков или Любослав Пенев се подготвят за президентски пост на Българския футболен съюз. Как ще коментирате това и смятате ли, че има основания за промяна в президентския пост?
– Това е несериозно. Това са пак поредните спекулации. Параноята в България е огромна. Ако има нещо такова и някакви подобни неща, те ще излязат в определен момент, когато дойде време за кандидатстване за президент на Българския футболен съюз.

Вие имате ли подобни ръководни амбиции?
– Аз имам много странични и отговорни задачи, които трябва да върша. Нищо друго не ме интересува.

Забелязва ли се съживяване на футбола у нас в последните месеци?
– Не знам дали може да се нарече съживяване. Забелязва се интересно развитие на футбола у нас. Забелязват се много нови отбори, които влязоха в Първа професионална лига. Има много кандидати от Втора лига, които също искат да влязат. Има интересно развитие на футбола ни, което все пак дава почва за позитивизъм.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ