Само в 7DniFutbol.bg

Венци Стефанов разкритикува БФС и Краля Слънце: Един човек атакува всички съдии затова страдаме и ние, и ЦСКА

7 Dni Futbol23.09.20177400
IVP_9208

“Ако съдиите не се атакуват, българският футбол ще бъде много по-различен.” Това заяви президентът на Славия след победата над Витоша в Първа лига. Венци Стефанов бе категоричен, че родните рефери са под натиск от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев.

„Един човек атакува всички съдии! Вчера видяхте ли ЦСКА какво ги правиха? Защо си заравяте главите като щрауси, а задниците са голи отгоре? Кажете истината! Това, което виждате! Толкова ли е страшно? Футболистите също трябва да са възпитани, за да не се разправят със съдиите. Всичко е въпрос на манталитет и възпитание”, каза Стефанов, а после бе попитан дали като член на Изпълкома на БФС не може да потърси решение на този проблем заедно с президента на централата Борислав Михайлов.

„Боби Михайлов не може да реши този проблем, защото всеки един съдия се атакува индивидуално! Нахалството стигна дотам, че се атакуват и депутати. Боби Михайлов ли е на терена? По тази логика всеки съдия, който свири мач на Лудогорец или на ЦСКА, трябва да се изкара от съдийството и да бъде наказан. Свирят срещу ЦСКА, свирят срещу нас, а и срещу всеки, който дръзне и се опита да направи нещо. Това е положението!”

„Трябва да има един отбор, който да бъде толериран. Ще видите и в неделя срещу Септември. Съдията също е човек и може да сбърка, но зависи дали това е тенденциозно, дали иска да обърне мача и дали свири в ущърб на даден отбор. Това не значи, че трябва да бесим съдиите по дърветата. Ако никой от нас не атакува съдиите, те ще свирят толкова, колкото могат.”

Защо не пита Кирил Домусчиев как точно влияе на съдиите?

„Аз с г-н Домусчиев не съм разговарял от дълго време и не съм го виждал. Нямам честта. Трудно се говори с Краля слънце, трябва да имаш потенциал, а аз явно го нямам.”

Дали факта, че Златомир Загорчич запази поста си, помогна за добрата серия на Славия?

„Златомир Загорчич бе много добър футболист, а и е свикнал с обстановката в България. На него родната ни действителност му е позната до болка. Той и екипът му работят. Проблемите, навярно са, че много от играчите не водиха пълноценна подготовка. Иска се време, докато един отбор се окомплектова и започне да играе така, както иска треньорът.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ