Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА с култова препоръка към феновете: Пазете крехката психика на съдиите

7 Dni Futbol23.09.20173371
IVP_8617

Ръководството на ЦСКА се обърна със специална декларация към своите привърженици, с която иронично ги призова да спазват правилата, наложени от Българския футболен съюз. Насмешливият тон най-силно личи в заканата на “червените” шефове да издадат помагало и наръчник на позволените за скандиране думи, фрази и призиви, с които няма да се наранява крехката психика на съдиите и техните роднини и няма да се стига до нови грешни отсъждания срещу тях.

Предлагаме ви цялото обръщение на ръководството:

Армейци,

със свое решение Комисията за етика и феърплей към Българския футболен съюз си е поставила амбициозната задача да наложи толерантност, приятелска атмосфера и спортсментство по футболните терени в България. В това няма нищо лошо и ние адмирираме всяка инициатива, която ще допринесе за развитието на българския футбол. За целта Комисията е решила да се санкционират по различен начин, включително и чрез МВР, използването на нецензурни скандирания и използването на плакати и вулгаризми.

Според нас обаче така се нарушават ценни и изконни правила на демокрацията, а именно всеки да има право да изкаже своето мнение. Тези санкции могат да имат доста неприятни последствия за клуба, но според нас нещата започват да приличат на своеобразен диктат от позицията на силата и ограничаване правото на феновете на свободно мислене.

Затова призоваваме всички привърженици занапред да не обиждат и псуват БФС, Левски и останалите съперници на ЦСКА, а с много по-позитивен и приятелски тон да изказват мнението си за тях. В случай на несправедливи решения на реферите, които ощетяват отбора ни, ви съветваме да бъдете учтиви към тях, да не нагрубявате тяхната крехка психика и роднини, за да не се стига до нови грешни отсъждания срещу нас.

Не обиждайте никого, какъвто и да е резултатът. Не използвайте вулгаризми, а се придържайте към правилното използване на хубавия български книжовен език. Благодарим ви за разбирането! Вярваме, че ще спазвате нашите съвети!

А ние като клуб ще предприемем инициатива за издаването на помагало и наръчник на позволените за скандиране думи, фрази и призиви!

От ръководството

коментар

  • Bonka Tzokova

    25.09.2017 at 10:49

    Предлагам нещо друго, но според мен, по-ефективно. При всяко НЕправилно отсъждане на съдия срещу нашия клуб, всички фенове, заедно, да започнем да ръкопляскаме и освиркваме едновременно. Ефектът ще е по-голям, а БФС няма да има причина да ни налага безумните глоби, на които със сигурност безкрайно много се радва, защото парите влизат в техния джоб.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ