Само в 7DniFutbol.bg

Ето я тайната за успехите на ЦСКА! Разкри я лично Стамен Белчев (Видео)

7 Dni Futbol20.09.20178570
белчев

8 поредни победи във всички турнири – това е постижението на водения от Стамен Белчев ЦСКА дотук през сезон 2017/2018. Загубата от Лудогорец в Първа лига се превърна в повратна точка за “червените” и вместо да загубят скорост, тъкмо напротив – те започнаха да показват най-силното си лице след 0:1 от шампионите в София.

Вчера в 1/16-финалите за Купата на България бе отстранен Несебър, което значи, че тимът на Белчев продължава битката на всичи фронтове.

„Победата над Несебър беше добра. Дойде след добра игра, беше заслужена. Не приемам в ЦСКА да има резерви. Всеки от футболистите трябва да работи всекидневно и постоянно, а когато имам нужда от него, да показва, че заслужава да е в ЦСКА”, коментира Белчев за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„До серията победи се стигна с много работа, с един добър колектив, който знае какво е да играеш за ЦСКА, който знае, че във всеки един момент трябва да бъде на добро ниво. Футболистите разбират, че сами вдигнаха летвата и изискванията към тях са високи. Опитваме се във всеки един мач да оправдаваме доверието на феновете, а на тях благодаря за подкрепата, която дават във всеки един мач. Всеки път се чувстваме като домакини.”

„Когато имаш високи цели, трябва да направиш така, че с играта си противникът да се съобразява с теб, а не обратното. Една добра работа преди мачовете през седмицата и себераздаване в самите двубои са ключът към успеха, но най-вече колективът. Ние сме една група, смея да твърдя. Няма нужда да се делим, тук сме, за да играем за отбора. Няма значение кой откъде е, всички сме тук с една цел – да оправдаваме доверието на феновете и шефовете.”

„По принцип самите футболисти помагат най-много, те не се делят, а постоянно са заедно. Преди тренировка идват много по-рано от определеното време, прекарват повече време заедно и след заниманията. Излизат заедно, обядват и вечерят. Това сплотява колектива и създава една по-добра атмосфера, което е радващо. През седмицата понякога правим тимбилдинг, правим си и други събития между нас. Най-важното обаче ако го няма в главите на футболистите – че трябва да бъдат едно цяло – просто ще отчитаме дейност. Те го разбират и няма нужда от много странични мероприятия.”

„Винаги има какво се желае относно състава, но не се оплаквам. С наличните футболисти ще работим. Мисля, че сме един добър отбор. Всеки показва, че заслужава да бъде в ЦСКА и ще има своя принос за успехите на клуба.”

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ПРОСТРАННО ИНТЕРВЮ НА БЕЛЧЕВ ТУК

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *