Само в 7DniFutbol.bg

Скандалният съдия порязал ЦСКА срещу Черно море и Лудогорец с невероятно изказване: Каранга не вкарва, а аз съм им виновен!

7 Dni Futbol20.09.201723342
стефан апостолов рефер съдия

Реферът Стефан Апостолов се превърна в един от големите врагове на феновете на ЦСКА с отсъжданията си в в последнтие два мача на “червените” срещу Лудогорец и при гостуването на Черно море във Варна от изминалия кръг. Съдията- депутат даде дълго говори пред Блиц и заяви, че не носи вина за поражението на “армейците” от разградчани, при което призна гол от явна засада и не отсъди дузпа срещу Кевин Меркадо. Апостолов обяви, че виновникът е … Фернандо Каранга!
“Естествено, че мога да го кажа – моята съвест е чиста. Мога да кажа, че моите действия на терена никога не са били пристрастни. Винаги съм се ръководил от духа на правилата на играта. Всичко, което съм отсъдил, мисля че е правилно. Естествено, правил съм и грешки. Няма човек, който да не е допускал грешки. Но това са грешки на растежа, а не са тенденциозни.

За ЦСКА – Лудогорец – единият ми колега сгреши за едно от отсъжданията си и след това си понесе последствията. Когато един от колегите странични съдии сгреши, това не означава, че трябва да е виновен главният съдия или колегата и после да има обвинения в тенденциозност. Футболният съдия на терена е един диригент, той е шефът на стадиона в този момент. Вие също няма как да не допускате грешки, макар и минимални, когато ви се налага да взимате по 50-100 решения на ден. Така е и при нас във футболното съдийство. Нека да видим и самите футболисти и колко пъти грешат те по време на мач. Ето, мога да ви дам пример за мача ЦСКА – Лудогорец, който свирих. Нападателят Каранга имаше три прекрасни положения за гол, но не успя да ги реализира. Защо феновете на ЦСКА не го нападат него, че не е реализирал, а нападат съдията?”, коментира Апостолов и си припомни неправилно отмененият гол на Станислав Манолев на “Тича”.

“Какво да ви кажа? Аз съм главен съдия и взимам крайното решение, но имам и асистенти по линиите. Преди всеки двубой правим разбор, включително и за това на кой къде е зоната на действие. На асистента зоната на действие е и когато има фаулове близко до тях, за тях линията на засадата е основен приоритет. Когато асистентът е вдигнал засада, аз съм длъжен да приема неговото решение и да го отсъдя. Защото аз не съм на линията на засадата и не мога да видя дали има засада или не. Не мога да съм сигурен дали има засада. Аз мога да помогна в случай, че има върната топка от защитник. Това вече не е засада и аз мога да кажа на асистента – “Свали флага”. 100% вярвам на моите колеги, когато ми дадат сигнал за дадено нарушение и го потвърждавам. За това положение не съм аз виновника, когото трябва да винят. И мисля, че колегата, който е сбъркал не го е направил много нарочно. Познавам го много добре, той е много добро момче и винаги се е старал да бъде безпристрастен и да отсъжда правилно. Мисля, че грешката му е човешка”, каза още 29-годишният рефер.

2 коментара

 • Bonka Tzokova

  20.09.2017 at 13:54

  Този охлюв се взел много насериозно. Случаят с Лудогорец е един от многото фрапиращи моменти, в които се вижда как се подпират зелените. Вместо да отсъди дузпа и да даде картон на Натаниел, той гони Меркадо за симулация. Това, че си станал депутат, не ти дава право да си закачиш ангелските крилца и да си повярваш, че си ангел. А Каранга да не го мисли. И в днешната статистика момчето е първи по брой голове в Първа лига. А Апостолов е като еднодневките – днес е съдия, утре – не.

  Reply

 • Ивалин

  20.09.2017 at 18:45

  По какъв начин Стефан Апостолов подпря Лудогорец срещу ЦСКА като не свири 100 % дузпа за нарушение за Чорбаджийски срещу Лукоки. Хайде свалете ги тези червени очила, че ставате жалки.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *