Само в 7DniFutbol.bg

Бербатов е уверен преди старта на индийското си приключение: Ще се във форма дори след една година извън терените

7 Dni Futbol18.09.2017710
бербатов

Новоизпеченият бакалавър от НСА Димитър Бербатов коментира пред българските медии своя трансфер в Керала Бластърс и предстоящото приключение в Индия.

„Всичко се прави дистанционно, имейли. Ще имаме подготвителен лагер в Испания, след това в Индия. Приключение за мен е. Отборът направи много добра оферта, ще отида, ще поиграя футбол. Рестарт донякъде е вярно, защото не съм играл една година, но нямаше как, или беше да поема това предизвикателство, или трябваше да приключвам с футбола”, заяви Берба.

„Още съм във форма. Сигурно не за най-големите лиги в света, но за Индия мисля, че с една правилна подготовка няма да имам проблеми след една година пауза.”

„Не съм имал оферта от Китай. Треньорът го познавам, факторът треньор винаги играе най-голяма роля. Когато ми се обади, не съм решил моментално, трябваше ми време да помисля, защото си има и минуси, защото си далеч от семейството. Но любовта да поиграеш още малко футбол надделява. Това правя цял живот. Най-важният фактор бе треньорът. Уес Браун също ще е там, поговорих с него, имаш познати физиономии и като ги събереш, взимаш решението, което аз взех. Пък и тези пет месеца решават бързо.  Надявам се да имам игрови ритъм, след като свърша, нищо не се знае, аз ще бъда в кондиция, ще видя как ще продължа след това.”

„Отивам да популяризираме и футбола, това е четвърта година, в която играят футбол, те са съвсем в началото.”

Относно шоу мача на Христо Стоичков в Стара Загора, Берба коментира: „Отивам да тренирам, да се подготвя за мача, който ще бъде интересен. Да, няма да бъде мач от стандартите на Шампионската лига, ще дойдат хора, ще се забавляваме. Ще се позабавляваме.”

„Няма да се чуваме всеки ден. Няма да кажа, че си пием кафето, въпросът е, че свършихме нещо полезно за много деца. Видяхме се след това, написах му смс да му благодаря за това, което направихме.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *