Само в 7DniFutbol.bg

Ботев отвърна на удара! Канарите с жесток отговор на обвиненията в черно тото срещу Лудогорец

7 Dni Futbol17.09.20178920
ботев

Ботев Пд излезе с официална позиция след вчерашният материал на Маrica.bg, озаглавен “Пет въпроса към Ботев преди понеделник”. В текста Канарите са обвинени, че вече са уредили крайният изход от двубоя с Лудогорец, а звездите им симулират контузии. (ВИЖТЕ МАТЕРИАЛЪТ ТУК)

Ето какво гласи отговорът на “жълто-черните”, подписан от шефовете, спортно-техническия щаб и футболистите:

“ПФК „Ботев” изразява публично своята погнуса от пропитата с низост публикация в сайта marica.bg, подписана с името на журналиста Юлиан Ангелов. В страхлив и лицемерен стил в своята сбирщина от изречения авторът набеждава четирима състезатели в симулация на травми, а Клуба – в участие в мачове с предварително известен изход.

ПФК „Ботев” уважава правото на мнение и позиция на медиите и приема критиката, когато тя е обоснована, подплътена с факти и има конструктивен характер. Много пъти сме се въздържали от реакция срещу публикувани в пресата лъжи и спекулации, за да не хабим енергия и време в никому ненужни публични „престрелки”.

В случая обаче ще вземем отношение, тъй като ставаме свидетели на нагла подигравка с труда на цял един спортен клуб и особено с този на състезатели, които в последните няколко месеца донесоха на град Пловдив дългоочаквана радост и представиха достойно България на международната футболна сцена.

Нещо повече – един човек, явно неосъзнаващ отговорността на упражняваната от него професия, си позволява да се гаври със здравето на четирима футболисти. Изумлението ни е безгранично! От страхопочитание към всички травми, които ежедневно връхлитат спортистите по цял свят, ще ограничим отговора си на това грозно твърдение в една единствена дума – СРАМ! СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА!

Няколко думи и за недвусмислените намеци за участие на „Ботев” в срещи с предварително известен изход. Нашият Клуб се стреми да поддържа колегиални отношения с всички клубове в българския футбол. Причината за това е, че всички ние сме част от едно цяло. Заедно определяме нивото и оформяме лицето на най-популярния спорт в нашата страна. Длъжни сме да се отнасяме зряло и отговорно към това.

Никога обаче „Ботев” не е влизал в каквито и да било договорки, касаещи спортния резултат! Така ще бъде и занапред.

В стилистиката на жалкото съчинение, станало повод за настоящото изявление, ни се иска да попитаме автора на кои правила и етични норми в журналистиката се опря, за да съшие своите арогантни и нелепи внушения. Питаме не „за един приятел”, а от името на цялата „жълто-черна” общественост и отглежданата години наред с честен и почтен труд от редица достойни журналисти аудитория на „Марица”.

В заключение използваме поредния „изстрел” към „Ботев”, за да призовем всички „жълто-черни” привърженици за единство и доверие. Живеем в динамична информационна среда, която дава възможност за свободен полет в пространството на всякакви лъжи и спекулации. Би било пагубно да обръщаме внимание на всички опити за дестабилизация на Клуба. Най-добрият отговор срещу това е обединението и взаимното доверие.

Голямата наша цел – завръщането на ст. „Христо Ботев”, ще се осъществи много по-лесно, когато акумулираме енергията си, а не я пилеем във взаимни нападки. Няма ботевист, който да не иска да се завърне в своя дом. На нас се пада отговорността да намерим решение на този проблем и ние работим ежедневно върху него.

Името на нашия Патрон ни задължава да бъдем единни и да се борим честно и докрай за всяка наша кауза.

От ръководството, спортно-техническия щаб и футболистите на ПФК “Ботев”


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ