Само в 7DniFutbol.bg

Министър Кралев обясни какви са критериите, на които трябва да отговорят кандидатите за базите на ЦСКА

7 Dni Futbol17.09.20177460
_49T7435

Министърат на спорта Красен Кралев, който изгледа вчерашния мач между Черно море – ЦСКА на обновения стадион “Тича” във Варна, отново коментира ситуацията около базите на ЦСКА – “Армията” и Панчарево.

Той пак потвърди, че в рамките на 3 седмици ще се изготвят критериите, на които трябва да отговарят кандидатите за стопанисване на съоръженията, а също така открехна вратата за част от тях.

“Задачата на новия борд (б.а. “Сердика спортни имоти” – дружеството, което ще проведе конкурса) е да положи максимум усилия и да сме готови с конкурса до три седмици, плюс-минус някой ден отгоре. Аз съм категоричен, че ще има един клуб, който ще стопанисва и двете съоръжения – “Армията” и Панчарево. Разберете, че решението е комплексно, трябва да се изпълнят много неща – освен чисто спортните критерии трябва да имаш и гарантирани средства, с които да реконструираш стадиона. В закона не делим на професионален или аматьорски клуб. Не това е важното. Има други критерии, които показват големината на клуба и мащаба на дейностите, финансови наличности, намерението за инвестиции и прочие”, заяви Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *