Само в 7DniFutbol.bg

Не е истина колко пари получи ЦСКА за разкарани играчи, струващи 8 млн. евро

7 Dni Futbol10.09.201758150
симао арсенио

Трансферният прозорец у нас затвори на 6 септември, а в самият му край ЦСКА направи сериозни сделки с привличането на Александър Барт и Раул Лое. С тях новите попълнение на “Армията” това лято станаха пет, като всичките са от чужбина – литовският вратар Витаутас Черниаускас, португалският халф Тиаго Родригес и бразилското крило Енрике Рафаел. От клуба по различни причини и начини си тръгнаха 12 играчи, а според Transfermarkt.com общата им цена надхвърля 8 милиона евро!

Най-скъпият от напусналите е Давид Симао, който е оценяван на 2 милиона в европейската валута. Веднага след него се нарежда Арсенио, чиято цена е 1,7 млн. И двамата обаче си тръгнаха през задния изход, искайки от ръководството да бъдат пуснати да си отидат срещу минимални компенсации. Затова при положение, че всички напуснали са оценени на 8 милиона, е изненадващо, че в касата на “червените” са влезли малко над 500 хиляди евро! 200 бона те са получили за Рафаел Перез, който бе върнат в родната му Колумбия, а според медиите в Португалия за Арсенио ЦСКА е взел 120 хиляди евро. Компенсацията за Симао също е около 200 хиляди. Румен Руменов пък уж е продаден на Етър за 100 хиляди евро, но дори и в левове такава цифра е силно преувеличена.

Интересното е, че ЦСКА използва получените над половин милион лева за трансфера само на един играч – Рубен Пинто, чийто права бяха откупени от Беленензес за малко над 300 хиляди евро.

Като се тегли чертата, се оказва, че финансовият баланс за трансферите на ЦСКА това лято гравитира около нулата и дори е леко на минус.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ