Само в 7DniFutbol.bg

Сагата със скандално попълнение на Славия продължава! Клуб от Втора лига му запорира заплатата

7 Dni Futbol09.09.20173930
локо горна ботев  вутов ндонг

Сагата с бившия футболист на „Локомотив” (ГО) Юлис Ндонг продължава без някаква финална развръзка. Миналата седмица се появиха информации, че той вече е футболист на „Славия”, но те се оказват малко преувеличени. В същото време габонецът с френски паспорт продължава да твърди, че е свободен агент и си е уредил взаимоотношенията с клуба. Клубът пък настоява, че пари от Ндонг няма, а има само споразумение за изплащането им.

Юлис Ндонг беше уволнен дисциплинарно от „Локо”, защото изчезна след отпадането от Първа лига и отказа да тренира с отбора. Срещу него е заведено дело във ФИФА за спиране на правата му. За да ги откупи Юлис трябва да плати 18 000 евро на „Локомотив”. Играчът иска да си намери нов отбор в България и е подписал споразумение за изплащането на парите, но досега вноска не е направил и вече пропуска няколко дати. Последната уговорка, след като „Славия” заяви интерес към него, бе, че ще внесе 6000 евро до 5 септември и след това на няколко транша ще издължи останалата сума. На 6 септември обаче пари по сметката на „Локомотив” не бяха постъпили. От друга страна „Славия” още не е картотекирала габонеца. Ако това стане, „Локо” ще може да иска запор на заплатата му. Говори се, че Ндонг се е договорил за 3000 евро с „белите”, така че за половин година горнооряховският клуб ще може да си получи парите. Засега обаче това са само сметки и очаквания. Единственото сигурно е, че „Локо” няма да си оттегли иска от ФИФА, където се чакат делата и срещу още няколко бивши звезди като Фунду, Мадианга, Амброуз.

Междувременно „Локо” търси начин как да картотекира японеца Кокен Куроки без обаче да дава пари за него. 20-годишният халф е харесан от треньорите и се готви с „Локо”. Той взе участие и в контролата с „Витоша”, но не може да получи картотека, докато не получи бележки за свободен агент от предишните си клубове.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ