Само в 7DniFutbol.bg

Левски се готви за шестосептемврийски преврат

7 Dni Futbol05.09.20174370
Левски

Животът си прави странни шеги. Левски и Лудогорец трябваше да откриват първенството през този сезон и отлагането на мача се прие доста негативно. Оказа се обаче, че месец и половина по-късно зарядът на двубоя всъщност ще бъде далеч по-висок. И интригата много по-нажежена.

Ако мачът се беше играл по програма, нещата, общо взето, бяха ясни. И интересът щеше да бъде в пъти по-малък. Сега след

революцията на Делио

в „Подуяне“ отново летят. Вече сънуват титли, купи и участия в групи на Шампионската лига. В инфантилните им мозъци възраждането вече е преминало и е настъпила ерата на успехите. Три поредни победи срещу мижави съперници бяха достатъчни, за да се вдигне тонусът до познатите висоти. На „Герена“ не стъпват на земята, привличат нови футболисти и живеят в облаците. И ако срещу Лудогорец не слязат от облачето синьо, еуфорията ще достигне най-високите нива.

Лирично нещата са поставени точно по този начин. Цикълът от пълно безпаричие и немотия до златен дъжд е затворен в най-горната му точка. Рогът на изобилието буквално се излива над „Герена“ от месец и нещо насам. И няма намерение да спира. Как стават тези чудеса, един и същ човек да оставя акциите в касата, да заявява, че Левски е най-голямата му грешка, и след това да излее златен дъжд, не може да бъде разбрано от простосмъртен. За да се осмислят подобни природни катаклизми, явно е нужно да минеш през синята мъгла. И най-добрите химици трудно могат да установят съдържанието й. То е ирационално!

Утре обаче мъглата може и леко да се поразпръсне, защото на „Герена“ пристига отборът, който в последните 7 години си прави каквото иска с българския футбол. Отборът, който нямаше до този момент съперници, а само спаринг партньори. Повечето пъти в ролята на спаринг бе и Левски. Този път мачът си е мач, дори заради пълния стадион и надеждите на десетки хиляди, които искат Левски да е победител, а не само участник в маскарада на маските. За утре е направена подготовка за преврат и

сваляне на диктатора

Който от своя страна може да възкликне: „И ти ли, Бруте“, защото отношенията между двата клуба не бяха еднозначни в последните години. Често за масовата аудитория оставаше усещането, че Лудогорец предпочита синия пред червения гранд. И това също бе доста унизително. Но дотук с предпочитанията, Левски е воден от магьосника Делио Роси, който не знае какво се е случвало в последните години и е тук, за да събуди синия гигант. Колко го е събудил, ще се види точно срещу Лудогорец. Този мач е и първият реален досег на Делио до българския футбол. Досега Роси беше само на посещение в една непозната страна, срещу Лудогорец вече трябва да се почувства като местен абориген.

С каква футболна сила Левски ще осъществи преврата, е въпросът? С такава, че пак основният играч ще са трибуните. Пак те ще вадят кестените от огъня и ще вдигат и умрелите от гроба. Веднъж вече публиката спечели голям мач срещу Лудогорец, когато Станислав Ангелов – Пелето я ритна в последната минута в мрежата. Сега долу-горе е като тогава. За сините е много важно да не се случи приземяване и серията да продължи. Защото при тях движението на махалото винаги е злокобно.

Не е спокойно и при Разград. Интригата се засилва от присъствието

на син елемент

на пейката. Този син елемент обаче ще е основен дразнител за публиката и няма да изживее най-приятните си два часа в живота. Публиката е подготвена да започне вендетата точно от треньора. За нея няма никакво значение кой е крив и кой прав, още по-малко понятия като професионализъм. Синята публика не се отдава на разсъждения, а на чиста омраза.

При Лудогорец нещо определено скърца и смяната на катализатора няма как да мине без сътресения. На „Герена“ може и да им се размине, защото обективно все още са класа над Левски, но след това идват европейските премеждия. Лесно е да се прогнозира една много трудна есен с неизбежни промени през зимата. Но това е орисията на големите, Лудогорец вече мина през сътресение и излезе по- силен. Ще е много интересно как ще се справят сега.

Обективно погледнато, те все още са много по-силни от Левски. Ясно е, че пак ще доминират на терена, не е ясно как ще вкарат топката в мрежата. Там Делио е подготвил своята стратегия за мача – Левски да не допусне гол, а да вкара. Затова не е необходимо да си по-добрият на терена, просто трябва да направиш достатъчно, за да вкараш в мрежата. Може да стане по много начини, когато имаш Обертан и Гомес в състава.

Видно и с просто око е, че в Разград ограничават щетите. Колкото и да не искат да си признаят, отпадането от Беер Шева отключи неизбежните процеси. Далеч по-добрият вариант бе ново участие в Шампионската лига, но то не се състоя. Трябва да се премине през сложен период, породен от чувствата и усещанията на основните изпълнители. Най-сложно обаче е за треньора, който също знае, че една победа на „Герена“ ще му донесе бързи дивиденти. И известно спокойствие, което е много важно в този момент. За пръв път от години Лудогорец не пристига в „Подуяне“ на екскурзия. Победата и за тях има сериозна цена.

Залогът за Делио Роси е да се превърне в митичен герой в следващите два месеца. И да закара Левски във възможно най-приповдигнато настроение срещу ЦСКА. Победата срещу Лудогорец е стратегическа, тази срещу ЦСКА е епическа. На Делио Роси загуба от ЦСКА няма да бъде простена не заради друго, а заради очакванията. Това е цената, която италианецът трябва да плати.
Вече писах, че първенството през този сезон ще е много интересно. Първата част от историята ще се напише утре на „Герена“, а предстоят още много глави. Този път сюжетът е с неизвестен финал и отворен край.

“Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ