Само в 7DniFutbol.bg

Размрънкала се звезда на Ботев постигна своето! Лети днес, за да финализира трансфера си

7 Dni Futbol05.09.201712910
ботев балтанов меледже

Яя Меледже напуска Ботев (Пловдив) и ще продължи кариерата си в Израел. Халфът лети днес за Обетованата земя, за да парафира договор с първодивизонен клуб, съобщава marica.bg.

Пет дни, след като обяви, че не се чувства щастлив при „канарчетата“, Яя успя да издейства продажбата си. Любопитното в случая с Меледже е, че правата му се държат от Ботев и Румен Чандъров, а мениджър му е Лъчо Танев. Точно един от колегите на пловдивския зет – Стоян Орманджиев се появи миналата седмица на Коматево, за да разговаря с треньора Николай Киров за положението на Меледже.

Тогава Белия му каза, че проблемът при Яя е безотговорното вадене на картони и неспазването на тактическата дисциплина, както и недостатъчното влагане в тренировъчния процес. И това са основните причини в игра по-често да влиза Серкан Юсеин.

Меледже и мениджърите му поискали той да бъде освободен от клуба без финансови претенции. От Ботев обаче обявиха, че няма да се разделят с футболиста си за по-малко от 200 000 евро, тъй като имат договор с него до 2019 година.

Сумата, която Ботев и Чандъров ще получат гравитира около споменатата и удовлетворява всички страни намесени в трансфера. Засега всички се въздържот от обявяването на името на новия израелски клуб на Яя, тъй като многото недоброжелатели на Ботев и футболиста не спят.

Конспирацията с името се налага, след като български мениджър се обадил преди дни на израелците и им казал дословно следното:

„Луди ли сте да давате 12 000 евро заплата на Меледже. В Ботев той получава много по-малко и ще се навие и за 5 000“.

Трансферният прозорец в Израел приключва днес в 20:00 часа. Дотогава Яя Меледже ще трябва да е вече играч на местен гранд, чийто разцветки на екипите са почти изконно свързани с Пловдив.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ