Само в 7DniFutbol.bg

Шеф в Ботев се възмути от писанията за Белия: Никой не “маже ските” на треньора и щаба му

7 Dni Futbol04.09.20172080
белия

Президентът на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски разкри, че клубната управа има пълно доверие на треньора Николай Киров и в същото време бюджетът на „канарчетата“ е вдигнат с 40%.

„Определен кръг от хора още след спечелването на Купата тенденциозно не спира да вкарва напрежение в клуба на всички нива. Не може да се създават легенди за големите пари от Косоко, след като те все още не са постъпили в клуба. Те ще дойдат на два транша до Нова година. Датите са заложени в договора му за продажба“, обяви Палийски.

„Нелепо е да се твърди, че някой „маже ските“ на Николай Киров и щаба му, след като ние като ръководство, съгласувано с целия спортен щаб и по тяхно желание сме взели решение да се надгражда. Пет нови попълнения сме взели, за да може треньорът да го направи. Киров донесе толкова радост на ботевистите. Той и щабът му имат пълната ни подкрепа“, коментира президентът на „жълто-черните“.

„Ще разкрия, че бюджетът на първия отбор е вдигнат с 40% спрямо миналата година. Трябва да се отчете, че задържахме Тодор Неделев и подписахме нов тригодишен договор с него. Имаше нови контракти и на други футболисти. На треньорите е даден картбланш да намерят заместник на Виктор Генев. Категорично заявявам, че стоим твърдо зад действията и решенията на Киров“, сподели шефът на „канарчетата“.

„В последните 2 години за клуба са осигурени 8,5 милиона лева под формата на спонсорства и рекламни договори. Ако някой може да осигури повече или по-малко, да заповяда, и тогава отборът ще стане още повече финансово стабилен. След края на участието ни в Лига Европа заявих, че парите, заработени в турнира, ще бъдат използвани за Колежа. Когато средствата постъпят в клуба, ще се платят глоби към УЕФА и премии на момчетата, които напълно го заслужават. Така около милион ще остане за стадиона. Има начини, по които строежът може да бъде рестартиран. Обсъдихме ги“, добави Ангел Палийски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ