Само в 7DniFutbol.bg

Уникална афера в Левски! Въпреки че го уволниха, Пелето още е шеф!

7 Dni Futbol01.09.20178440
станислав ангелов пелето

Уникална афера се завъртя около „синия“ ДЮШ на стадион „Раковски“, пише „Меридиан мач“. Припомняме, че наскоро Левски уволни директора на школата Станислав Ангелов, но нещата са много по-дълбоки…

Чисто юридически ПФК Левски като търговско дружество няма право да наеме базата на ст. „Раковски“, където се помещава втората школа на клуба. Съответно за целта е било създадено дружество, с нестопанска цел, с обществено полезна дейност, а именно „Футболен Клуб Левски-Раковски“, чрез което клубът да може да наеме базата и да развива детско-юношеската си школа там. Като членове на управителния съвет са избрани легенди на „сините“ Сашо Костов, Добромир Жечев, Кирил Ивков, Васил Петров и Георги Иванов, а директор е Станислав Ангелов. Както е известно, имаше период през миналата година, в който Пелето беше спортен директор на „сините“, но през януари беше отстранен от тази длъжност и върнат на старата си – на стадион „Раковски“.

Финансирането на базата, разбира се, е изцяло обезпечено от Левски, както и разходите за треньорите и обслужващия персонал, като всички са служители на Левски, а лично Станислав Ангелов получава солидна заплата.

След настъпилия разрив в отношенията, Станислав Ангелов без знанието на Левски на 11 април свиква общо събрание на дружеството, на което се твърди, че е присъствал само той самият, с падащ кворум! Основните членове на сдружението Сашо Костов, Добромир Жечев, Кирил Ивков, Васил Петров и Георги Иванов са обявени за почетни членове и техните гласове вече нямат значение, на тяхно място са приети нови хора, които не са одобрени от клуба. Аферата обаче лъсва и Ангелов е веднага привикан на „Герена“, след което и незабавно уволнен от поста директор на детско-юношеската школа на ст. „Раковски“.

Пелето беше освободен от Левски, но поне засега си остава начело на школата на стадион „Раковски“, която по документи към днешна дата е независима от „синия“ клуб.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ