Само в 7DniFutbol.bg

Роси ги разкри за седмица и ще ги изгони до дни, а в Левски 2 години ги търпят! Краят на издънките дойде!

7 Dni Futbol13.08.201739670
адениджи нар яблонски

Франсис Нар е фаворит за освобождаване от Левски до края на август. Сините искат не просто да се разделят с разочаровалия футболист, но и да освободят квота за гражданин извън ЕС. Ганаецът е извън сметките на новото треньорско ръководство. От “Герена” са потърсили контакти с агенти, които имат влияние на руския пазар и се надяват да реализират сделка там.

Подобно е положението и с друг от “откритията” на предишни спортни директори и треньори в Левски – Бабатунде Адениджи. Нигериецът също заема една от трите квоти за играчи, непритежаващи паспорти на държава от ЕС.

Двамата вчера безгрижно се разхождаха в столичен търговски център, без много да спазват професионален хранителен режим, пише “Тема спорт”.

Нар и Бабатунде струваха на Левски повече пари, отколкото това лято бяха похарчени за привличането накуп на Обертан, Жорди Гомес и румънците Буш и Рошу. Трансферната сума бе платена само за последния, а другите трима дойдоха като свободни агенти.

По неофициални данни за Нар бяха платени поне 250 000 евро на Баник, отделно и петцифрена сума на посредници. За Бабатунде – около 200 000 долара на нигерийския му клуб. Сега от Левски трябва да са много доволни, ако успеят да си върнат 30-40 % от похарчените суми за тях. Вариант за Нар доскоро беше Черно море