Само в 7DniFutbol.bg

Дерменджиев готов да подари Суперкупата на Ботев! Белия не се връзва и хвърля всички на 100%

7 Dni Futbol08.08.201710970
дерменджиев белия

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев намекна, че утрешният мач за Суперкупата на България срещу Ботев не е от първостепенно значение. Почти в прав текст той призна, че приоритет е да съхрани отбора за плейофа за Лига Европа. Дерменджиев сподели, че ще пусне и резерви срещу канарчетата на стадион Лазур.

“Надявам се да направим хубав мач и феновете да останат доволни. Предстои ни доста натоварен цикъл и при тези атмосферни условия са необходими ротации. Утре играем срещу Ботев, в събота – срещу Верея, а в четвъртък е плейофът за Лига Европа. По тази причина футболистите трябва да се съхраняват и се налага да давам шанс на всички”, заяви наставникът на шампионите на днешната пресконференция преди утрешния финал за Суперкупата на България срещу Ботев..

Той обаче не пожела да коментира конкретно трансферът на Джонатан Кафу в Бордо. “Той няма да е в групата. Конкретни подробности за трансфер сега няма да коментирам. Това могат да кажат само собствениците. В момента Кафу е в България. Това е специален въпрос. Точно какво се случва, ще разберете от собствениците – дали е продаден, дали е на медицински прегледи. До часове ще бъде обявено официално”, каза Георги Дерменджиев.

Koлегата му от Ботев Николай Киров заяви, че отборът му ще подходи изключително сериозно и няма да допусне отпускане в никакъв случай, въпреки тежката серия мачове до момента и продажбата на Омар Косоко.

„Очакванията ни са за сериозен и труден двубой срещу изключително сериозен съперник. Надявам се това, което представим, да се хареса най-вече на зрителите, тъй като и двата отбора практикуваме приятен за окото футбол. Нека по-добрият победи”, заяви Белия, който коментира продажбата на Омар Косоко така:

„Той имаше основен принос за добрите игри на отбора. Неимоверно ще се отрази липсата му. Водят се преговори за негов заместник, но нищо не е финализирано.”