Само в 7DniFutbol.bg

Делио Роси впечатли веднага: Не можем да тичаме преди да се научим да ходим! Ще вдигна Левски на високо ниво

7 Dni Futbol08.08.201712960
20170808_180446

Делио Роси официално бе представен като новият старши треньор на Левски. Италианецът подписва договор за 2+1 години, а при първата си изява пред българските медии заяви, че не е магьосник, който да прави чудеса на “Герена”. Неговата цел в Левски е да изгради разпознаваем и успешен стил.

“Извинявам се, че не говоря български. До преди 1 седмица не знаех, че ще бъда треньор в България и на такъв голям клуб като Левски. Казвам се Делио Роси, на 57 години, бивш професионален футболист, женен съм от 34 години, с три деца – 33-годишен син, 32-годишна дъщеря и 19-годишен син. С пълен успех съм завършил спортна академия в Италия. От 1990 г. съм треньор по футбол. Искам работата ми да се оценява не от това, което се говори, а по това, което правя”, започна Роси сам своето представяне.

“Последните 19 години съм работил само в Италия и съм ръководил само италиански отбори. Тъй като съм човек, който иска да се доказва и обичам предизвикателствата, дойде моментът, в който да опитам нещо ново – да постигна успехи с отбора на Левски.  Имах и други оферти, но собственикът на клуба ми показа, че наистина ме иска тук и да работим заедно. Затова избрах Левски. Не съм тук да давам обещания и собственикът не го е искал от мен. Той ме помоли да опитам да направя нов стил на игра и нова организация, които да са основите на това клубът да тръгне напред. Не съм магьосник и собственикът ме помоли да постигна тези неща с работа. Мисля, че ще успея. Надявам се да имам доста време за работа, защото този процес иска много работа. Не можем да искаме да тичаме преди да се научим да ходим. Не знам колко време ще ми трябва, но ще направя от Левски отбор на високо ниво. Искам винаги да търся победата, но най-важното е, когато отборът играе, феновете да виждат разпознаваем стил на игра. Несъмнено и успехите ще дойдат”, каза носителят на Купата на Италия с Лацио и допълни, че не е търсил допълнителна информация за Левски и България.

“От никой никакви съвети не съм искал. Ако трябваше да слушам някой за съвет и мнение, нямаше да правя нищо от това, което съм правил до днес. Аз трябва да изживея всички ситуации и моменти, аз трябва да съм отговорен за всичко”, сподели още Делио Роси и запитан за впечатленията си от отбора в момента кратко заяви “Има да се работи”, след което допълни, че преди да мисли за нови попълнения, трябва да се запознае с качествата на играчите в съблекалнята в момента.

“Трябва да се запозная в кратки срокове с материала, който имаме преди да мислим за още трансфери. Ще кажа характеристиките на играчите, които трябват на отбора, които трябва да бъдат потърсени. За да търсим обаче, първо трябва да видим какво имаме вкъщи.

Основното нещо, което един добър отбор трябва да притежава, е балансът. Отбор, който печели, не играе само в атака. Балансираният отбор има успехи”, каза Роси по отношение на стилът на игра, който ще налага. Той коментира и станалият всеизвестен момент, в който наби Адем Ляич, след като сърбинът го обиди по време на общия им престой във Фиорентина.

“Това е епизод, за който съм се извинил на самият футболист и на хората. Човек не трябва да бъде критикуван за едно само действие, а да се гледа целият му живот. Аз не съм човек, на когото може да се създават проблеми. Аз давам уважение и изисквам същото”, завърши Делио Роси.

 

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *