Само в 7DniFutbol.bg

Спас Русев обясни защо е избрал Роси

7 Dni Futbol04.08.20174140
спас евгени русев

Собственикът на Левски Спас Русев говори за назначението на Делио Роси за старши треньор на “сините”.

“Целият процес за избор на нов треньор протече по един доста необичаен начин, нетрадиционен за футбола, с абсолютна прозрачност. Николай Митов знаеше, че преговаряме с треньори, Роси знаеше, че говорим с Грант, Грант знаеше за Роси. Благодаря на Николай Митов, който абсолютно професионално си изпълняваше задълженията. Всеки друг би си тръгнал. Ние не го сменяме, защото е слаб треньор, той винаги ще е част от Левски. Отборът просто минава на друга сцена, искаме европейски треньор, европейски играчи, за да наваксаме това, което сме пропуснали в последните 10 години. Изпращаме Ники Митов в Испания, където да споделят големи отбори опита си с него“, започна Русев пред „Дарик Радио“.

“Делио Роси е много интересен характер. Той прекарва повече време на тренировъчното игрище, интересуваше се от най-малките детайли. Когато дойде време да обсъждаме къде ще живее, той каза – това не ме интересува, аз по 20 часа от денонощието съм на стадиона. Аз ще му дам цялата си подкрепа, да се чувства комфортно. Няма нужда да давам съвети на човек с над 600 мача в Серия А. Той е фанатичен привърженик на Лацио, душата и сърцето му са в Лацио“, продължи собственикът на Левски.

Договорът на Роси е за две години, с опция за удължаването му. Треньорът пристига в понеделник вечер със целия си щаб, който ще е трима или четирима помощници. Първата тренировка на италианеца ще е във вторник, а дебютът му – срещу Дунав.

“Аврам Грант и Роси са различни профили. Грант е повече с профил на мениджър, на спортен директор, както се работи в Англия. При Роси е точно обратното. Той каза – ако търсите мениджър, някой да ви обещае непостижими неща, не съм аз. Но ако търсите човек, който да гради отбор, аз съм готов да се заема. Ние смятаме, че Левски има нужда от треньор. Имаме доста талантливи футболисти и е необходим треньор от световна класа, за да ги доразвие. И с двамата разговарях лично аз, без посредници.”

“Двама души са недоволни – и Грант, и Николай Митов. Но аз се опитах да го направя по най-прозрачния начин. Управителният съвет взе решение, кое ще е най-полезното за Левски. Получих смс от Грант, след като избрахме Роси, няма проблеми.”

“Двамата имаха различни финансови претенции. Но не дойдоха в България заради парите. И двамата дойдоха, защото виждат в Левски потенциал. Грант заяви, че вижда в Левски “спящ гигант”. Ако я нямаше историята на Левски, нямаше как да ги доведа.

Никой не напуска Левски. Това е смисълът да дойдат чужди специалисти и да им предават опита си“, допълни Русев.

“В България във футбола е тенденция от години разходите да са по-големи от приходите. Но в Левски аз не взимам еднолични решения. Но повечето хора не си дават сметка колко са изгодни договорите, които сме сключили с треньора, с футболистите. Всичко е в разумни финансови параметри.”

“Искам Левски да играе красив футбол и да върнем феновете на стадиона“, завърши босът на „сините“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ