Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА не се предава! “Червените” с нов ответен удар срещу УЕФА с една голяма цел

7 Dni Futbol03.08.201719441
ЦСКА - Царско село, контрола, Гриша Ганчев

ЦСКА заведе първото от две дела, с които ще атакува УЕФА пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

Документите по него от страна на българския клуб са изпратени и входирани, а процедурата е стартирана и се чака аргументацията на УЕФА защо не бе допуснат отборът до турнира Лига Европа през този сезон.

С първата си юридическа атака, ЦСКА оспорва решението за третиране според “тригодишното правило” за нов член на УЕФА. Българският клуб отново се довери на американската кантора “Уинстън § Строун”, която ще брани интересите му.

Делото ще влезе в ход в момента, в който УЕФА прати своята позиция. Ако спечели в Лозана, ЦСКА на практика ще си извоюва и правото да играе в Европа след края на сезон 2017-2018 г. и да “скъса” последната година от запора.

В добавка – клубът готов с втория си ход срещу европейската централа. Той ще бъде с дело, по което ЦСКА иска финансово обезщетение за пропуснати ползи от неучастието си в евротурнирите тази есен.

Сумата, която се споменава неофициално, е между 400 и 600 хиляди евро и би компенсирала минаването на поне 3 кръга от отбора.

Изход от двете дела се чака не по-късно от края на октомври, като подобни казуси не са нови за КАС.

Неведнъж Спортният арбитражен съд е заличавал или стопирал решения на УЕФА.

В случая това няма да върне на ЦСКА мястото в евротурнирите, но при позитивна за клуба развръзка, ще го компенсира солидно финансово, а и ще даде “зелена светлина” за участие в Европа догодина.

коментар

  • Bonka Tsokova

    03.08.2017 at 15:24

    Всеки, който влезе в Укипендия на Лудогорец, ще прочете през колко имена е преминал клуба, как се вливат отбори, как току-що влязъл в А-група 2010/11 го допускат до ЛЕ и 2011/12 вече играе в предварителните групи. Как стана така, че за този клуб правилото за трите години не важи, как БФС успя да убеди УЕФА, че Лудогорец отговаря на всички условия и няма пречки да играе в лигата? Всеки може да си отговори на този въпрос. Важното е, че ЦСКА не е там, че Локо Сф за 1 млн лв задължения го изхвърлиха от елита, а и други отбори за по-малки дългове.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ