Само в 7DniFutbol.bg

Треньорът на Локо (Сф): Мястото ни е в елита

7 Dni Futbol31.07.20171760
младен додич

Преди месец и полови­на ръководството на Локомотив София обяви назначението на сър­бина Младен Додич за стар­ши треньор на тима. След края на миналия сезон Явор Вълчинов напусна след раз­личия с ръководството от­носно целите и амбициите. Додич е познато име в Сър­бия, но не толкова у нас. Ден преди първия мач за се­зона в “Надежда” той отго­вори на въпросите на Тема Спорт”.

Г-н Додич, Локо София започ­на сезона със загуба от дубъла на Лудогорец. Какво очаквате от първото домакинство?
– Предстои ни много тежък мач. Ботев (Враца) спечели пър­вия си двубой, но ние искаме да победим пред своите фенове. Желая от мач на мач да играем все по-добре и по-добре. Все пак това е нов отбор, аз съм нов треньор за него и със сигурност ще ни трябва Време, за да се напаснем взаимно. Да станем едно силно цяло. По време на подго­товката играхме контрола с Ботев (Враца), но и при тях, и при нас оттогава има различни изпълнители и това, че ги побе­дихме, няма никакво значение. Не гледаме онзи Ботев (Враца), а този, който победи в първия кръг.

Фаворит ли е Ботев Враца?
– Не. Все пак ние сме домакини и ще разчитаме много на феновете си.

Доволен ли сте от селекция­та, която направихте, и очак­вате ли още нови попълнения?
– Селекцията ни не е завърше­на. Взехме доста нови имена – последните са Семерджиев и Ва­сил Попов. Ако е необходимо, в зависимост от ситуацията, мо­же да привлечем още. Доста дълго време вече лекува конту­зия Александър Горанов. Той по­лучи травма по време на подго­товката и няма да играе и сре­щу Ботев (Враца).

Какво искате да постигне­те с Локомотив София през се­зона и какво си поставяте ка­то реалистична цел?
– При преговорите с ръковод­ството целта бе Локомотив да е във върха на класирането, да гони позициите, които дават възможност за борба за Първа лига. Да е фактор в първенство­то и да играе добре. Важно е съ­що така развитието и налага­нето на млади играчи. Смятам, че за всичко това е нужно вре­ме. Доволен съм от работата с всички в клуба, които много ми помагат бързо да се адаптирам към българския футбол. Но той не е много по-различен от сръбския.

Как се стигна дo идването ви в Локомотив София?
– Познанството ми със собственика Иван Василев дати­ра отпреди 4 години. Тогава бях начело на Ягодина и се готвехме за квалификациите за Лига Евро­па в Банско. Играхме контрола с Локомотив София, тогава разго­варях с Василев, който беше вицепрезидент. Ягодина спечели и оставих добри впечатления у него. Това бе добра препратка за моето сегашно ангажиране в Локомотив София. Имах и други предложения, предимно от ро­дината ми. Но аз исках да проме­ня обстановката, да дойда да работя в България. В Сърбия ве­че съм водил доста тимове, включително и младежкия наци­онален отбор. С Ягодина дори завърших на трето място, иг­рахме Лига Европа.

Това, че Локо Сф е във Вто­ра лига, не ви ли притесни?
– Не, не ме уплаши. Аз не гле­дам така на Локомотив. Той е познато име и в Сърбия. Клубът е с богата история и традиция. Затова и не гледах на Локомо­тив като на втородивизионен тим. Неговото място е в ели­та. Ще бъда доволен, ако успея да го върна там. Заслужават го всички – и феновете, и играчи­те, и ръководството. Вече ме­сец и половина съм в клуба и виж­дам емоцията, с която всички говорят за Локомотив София.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.

КОНТАКТИ